Osijek
RIJEKA LJUBAVI

Nahranili 2400 građana u potrebi
Objavljeno 18. rujna, 2019.
Počela je podjela paketa s hranom te higijenskih i drugih kućanskih potrepština u humanitarnoj udruzi Rijeka ljubavi. Jučer je najprije stotinjak djece dobilo prigodne paketiće, a Štefica Čučak, predsjednica Rijeke ljubavi, kaže kako je i pokucala na mnoga vrata u potrazi za donatorima, pa su i ovaj mjesec uspjeli osigurati osamstotinjak vrijednih paketa života za 2400 osoba. Velik je to uspjeh nahraniti sve veći broj siromašnih i gladnih, kaže Čučak, koja sama za sebe kaže da je "najveći prosjak" u gradu, ali prosi za gladne zbog kojih joj, dodaje, predbacuju da od Osijeka pravi grad slučaj.

- Mi smo udruga koja je povukla više od deset milijuna kuna europskog novca kroz projekte. Ne vjerujem da će opet takve pomoći biti prije Uskrsa - kaže Čučak.

Borimo se da se hrana ne baca, Spaar je otvorio vrata s aplikacijom "Banka hrane" i svaki dan dostavljaju nam svježi kruh i krušne sastojke, ima nade da će se to proširiti i na prehrambene proizvode. Konzum nam svaki dan šalje poruke gdje možemo podići prehrambene proizvode kojima istječe rok. Presretni smo što je to zaživjelo, i nadam se da će se i ostali trgovački lanci priključiti.

To mnogo znači našim majkama koje djeci ne mogu priuštiti salame i druge delikatese - nada se Čučak.

Dodaje da ih je iznenadio LIONS klub Drava Osijek donacijom salama za djecu. "Donator iz Zagreba svakog mjeseca pobrine se za sto naših obitelji i nikada ne zaboravlja djecu. Od novca koji dobijemo kupili smo u "Dobro" razne nareske tako da su djeca ovaj put presretna s dobivenim paketićima, jer to obožavaju. Podjela ide do kraja mjeseca - poručuje Čučak. D. Pejić
VOLONTERI
“Onima koji mi prigovaraju da okupljam sirotinju, poručujem neka se za gladne oni pobrinu da mogu preživjeti, pa onda to neću morati ja. Želja mi je da brigu preuzmu institucije koje su za to plaćene, što je i njihova obveza. Jedina socijalna samoposluga je ona u Belišću koja je osigurana iz gradskog proračuna iz kojeg plaćaju i rad djelatnice. Treba napomenuti kako ja i volonteri radimo ovo jer volimo svoj grad i građane, i svoj smo život tome posvetili”, kaže Čučak.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike