Osijek
DJELATNICI POLICIJSKE POSTAJE BELI MANASTIR U OŠ BILJE

Učenike podučavali o sigurnosti u prometu
Objavljeno 19. rujna, 2019.
Kao i svake prethodne, tako su i ove školske godine djelatnici Policijske postaje Beli Manastir, u sklopu preventivne akcije MUP-a RH "Poštujte naše znakove", u OŠ Bilje učenicima prvih razreda objasnili kako se sigurno ponašati u prometu.

Ovakva akcija najbolja je preventiva, radi se s djecom i njihovim roditeljima i s vozačima koje se svako malo podsjeća da u prometu obrate više pozornosti na sve sudionike, posebice one najmlađe kojima je hodanje samostalno preko ceste na putu od kuće do škole još uvijek novina. Policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Žarko Jurak poziva sve vozače da prilikom upravljanja vozilom obrate dodatnu pozornost na djecu u prometu, posebno najmlađe – prvoškolce. Pozivaju sve vozače da poštuju prometne propise i znakove, prilagode brzinu kretanja trenutnoj situaciji na cesti, poštuju ograničenja brzine i da ne voze ako su konzumirali alkohol.

Policija apelira na roditelje da tijekom vožnje djeca u automobilima moraju sjediti na propisan način te moli sve roditelje koji su u mogućnosti da na početku školske godine s djecom prođu put do škole i natrag i pritom im skrenu pozornost na siguran i pravilan prelazak pješačkog prijelaza, kao i vožnju biciklom. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike