Dome slatki dome
LIFESTYLE ZAŠTITA OKOLIŠA

Globalna inicijativa za održiva putovanja
Objavljeno 19. rujna, 2019.
Putnici sve više žele imati jednostavan i transparentan pristup većem broju mogućnosti za održivija putovanja.

Vojvoda od Sussexa objavio je novo globalno partnerstvo radi očuvanja, zaštite okoliša i poboljšanja ekonomskog razvoja lokalnih zajednica kroz promicanje održivog turizma u cijelom sektoru.

"Travalyst" je pokrenut radi mobiliziranja sektora putovanja kao pokretača pozitivnih trendova u cilju transformiranja budućnosti putovanja za sve. Ovo odvažno novo partnerstvo otvara nove mogućnosti u svijetu putovanja kao što su; poticanje promjena i pomaganje svim putnicima da istražuju svijet na održiviji način štiteći ljude, odredišta i divlje životinje i osiguravanje pozitivne budućnosti za odredišta i lokalne zajednice za buduće generacije. Suradnjom s tvrtkama, potrošačima i lokalnim zajednicama, partnerstvo će inicijalno istražiti i promovirati rješenja koja potiču održivost i izbore potrošača u područjima kao što su podrška lokalnom stanovništvu, zaštita divljih životinja, rješavanje problema klimatskih promjena i utjecaja na okoliš te smanjenje utjecaja prekomjernog turizma.

Trendovi među potrošačima ukazuju na sve veću potražnju za pozitivnim utjecajem. Putnici sve više žele imati jednostavan i transparentan pristup većem broju mogućnosti za održivija putovanja. Travalyst želi pomoći tvrtkama da zadovolje tu potražnju i iskoriste ovu platformu kako bi potrošačima prenijeli važnost održivih načina putovanja. Ovo partnerstvo također će prioritizirati rad s lokalnim zajednicama, suradnju s lokalnim poduzetnicima i promicanje najboljih primjera iz prakse.

71 % putnika diljem svijeta smatra da bi putničke agencije trebale ponuditi više opcija za održiva putovanja, a 68 % putnika izjavilo je da im je bitno da se novac koji potroše preusmjeri u lokalne zajednice. U posljednjih 12 mjeseci 10 milijuna korisnika Skyscannera odabralo je let s najmanjom mogućom emisijom ugljičnog dioksida. 75 % partnera Ctripa predano je njihovoj inicijativi koja kao nit vodilju ima sljedeću formulu: smanji, ponovno iskoristi, recikliraj resurse i regeneriraj živote u ekosustavu putovanja. U sljedeće četiri godine predviđa se rast globalnog tržišta održivog turizma za 340 milijardi dolara, odnosno 10 %. (TechNavio) J.Kn.
 
Možda ste propustili...

VRT : SADNJA BOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

ISKORISTITE VREĆICE OD ČAJA

Štite i hrane biljke

Najčitanije iz rubrike