Sport
BARANJSKI FERIVI POLUMARATON

Trčanje i uživanje u čarima Kopačkog rita
Objavljeno 18. rujna, 2019.
Ove nedjelje, 22. rujna, održava se četvrto izdanje Baranjskog Ferivi polumaratona, čiji su i ove godine organizatori AK Slavonija-Žito, tvrtka Ferivi & CO i Park prirode Kopački rit. Kao i na prijašnjim izdanjima, svatko će moći izabrati vrstu utrke koja mu najbolje odgovara, a novitet u odnosu prema prethodnim godinama je da će se ovaj put trčati u nedjelju umjesto u subotu.

Novosti nema kada je u pitanju trasa kojom će trkači prolaziti jer ponovo će trčeći moći uživati u ljepotama Kopačkog rita, a start i cilj svih utrka bit će kod dvorca Tikveš. Već prema običaju, na programu će biti dječje utrke, utrka građana/obiteljska utrka (5 km), štafetna (3 x 5 km) te ona glavna - polumaratonska (21 km). Prijave su zaključene u petak te je svoj dolazak najavilo 450 trkača, što sugerira kako bi u nedjelju mogao pasti i novi rekord prema broju sudionika. On je postavljen prošle godine, kada je ukupno nastupilo 566 natjecatelja, a organizatori se nadaju kako će ta brojka od nedjelje biti prošlost. Naime, iako su prijave zaključene, one su moguće još na sam dana natjecanja, kada se obično i pojavi veći broj onih koji se za nastup odluče u posljednji trenutak.

Ponovo se najveći broj trkača (305) odlučio na najveći izazov, polumaraton, a oni koji se žele prijaviti na dan utrke, morat će platiti startninu u iznosu od 200 kn. Za utrku građana/obiteljsku utrku ona iznosi 60 kn, a za štafetnu 90 kn po osobi. Start 4. Baranjskog Ferivi polumaratona bit će u 10.30, sat vremena poslije krenut će dječje utrke, a start utrke građana/obiteljske utrke i štafete je u 12.30. Za obiteljsku utrku startninu plaćaju samo dva člana, a treći ima besplatan nastup. Prijave za dječje utrke su u nedjelju, na štandovima u sklopu prijavnog centra te za njih nema startnine. Djeca će ukupno trčati u pet kategorija, a ovisno o dobi razlikovat će se i dionica. Oni najmlađi, cicibanke i cicibani (2012. i mlađi) trčat će 200 m, mlađe limačice i limači (2010./‘11.) 300 m, starije limačice i limači (2008./‘09.) 600 m, a mlađe kadetkinje i kadeti (2006./‘07.) te starije kadetkinje i kadeti (2004./‘05.) odradit će 900 m. G. Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku