Regija
OBRTNIČKA ŠKOLA DAROVALA NEKRETNINU

Županja se priprema za gradnju bazena
Objavljeno 18. rujna, 2019.
ŽUPANJA - Skupština Vukovarsko-srijemske županije prošlog je tjedna usvojila prijedlog Odluke o davanju suglasnosti Obrtničko-industrijskoj školi Županja za darovanje nekretnine Gradu Županji. Riječ je o zemljištu između školske zgrade, takozvanog ŠUP-a, i restorana "Sava", potrebnom za izgradnju pristupne ceste koja će voditi do gradskih bazena. Izgradnja bazena bit će financijski najvrjednija i najznačajnija investicija Grada, a za izradu tehničke dokumentacije u ovoj je godini u gradskom proračunu osigurano 285.000 kuna. U planu je i rekonstrukcija Ulice Vojne krajine, koja će također biti u funkciji prilaza gradskim bazenima. Izgradnja bi trebala početi početkom sljedeće godine. U pripremi je zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole, a potom slijedi završetak izrade glavnog projekta, odnosno ishođenje građevinske dozvole i raspisivanje natječaja za izvor izvođača, što bi trebalo ići do kraja godine. Radovi bi, doznajemo od gradonačelnika Davora Miličevića, trebali krenuti u veljači ili ožujku. Ako bude išlo sve prema planu, Županjci bi sljedeće ljeto mogli provoditi u svome gradu kupajući se i uživajući na gradskim bazenima. Investicija će se, kako stvari stoje, financirati kreditnim sredstvima, a o svemu će odlučiti Gradsko vijeće.


- Ovih dana idemo u Hrvatsku poštansku banku i u Ministarstvo financija. Izgradnja bazena stajat će oko 18.000.000 kuna, a ukupna vrijednost investicije, s izgrađenim pristupnim cestama, stajat će oko 23 milijuna kuna – pojašnjava gradonačelnik Miličević. Napominje da Grad ima financijsku stabilnost, to nije sporno, treba se dobiti suglasnost i odobrenje na rok otplate kredita, a namjera je Grada ishoditi dugoročni kredit na rok otplate od 20 godina jer je riječ o velikom iznosu.
Bazenski kompleks s popratnim sadržajima prostirat će se na 15.000 četvornih metara i protezati uz savski nasip, u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra “Laze”. Predviđena je gradnja dvaju otvorenih bazena - bazena za odrasle i bazena za djecu. Kompleks će sadržavati i popratne sadržaje: kabine, igralište za mini golf, odbojku na pijesku, stolni tenis, dječje igralište, ugostiteljske sadržaje i sve drugo potrebno za njegovo funkcioniranje. Posjetiteljima će se ondje nuditi i mnogo više od samog kupanja. U planu je i hortikulturno uređenje kompleksa. Dio zemljišta ostat će slobodan za nadogradnju kako bi se, ako se za to ukaže potreba, jednoga dana ondje mogao sagraditi i olimpijski bazen s popratnim sadržajima. M. Lešić Omerović
Najčitanije iz rubrike