Kultura
IMAJU VELIKU ČAST NASTUPITI 3. LISTOPADA

Cantus Ansambl na prestižnom Venecijanskom bijenalu
Objavljeno 17. rujna, 2019.
Cantus Ansambl već više od 20 godina surađuje s talijanskim ansamblom Icarus, s kojim se umjetnički dopunjuje, a suradnja se nastavlja sjajnim novim projektom. Četvorica glazbenika iz Cantus Ansambla imaju veliku čast nastupiti 3. listopada na prestižnom Venecijanskom bijenalu!


Cantus Ansambl nastupit će kao dio većeg sastava u sklopu izvedbe cjelovečernjeg djela Songbook skladatelja Mattea Franceschinija, inače nagrađenog poznatom "lavljom" nagradom za 2019. - Srebrnim lavom za glazbu, a djelo Songbook će Cantus Ansambl i ansambl Icarus praizvesti nakon svečane ceremonije dodjele nagrade.


Venecijanski bijenale najveća je svjetska izložba suvremene umjetnosti, koja se održava svake druge godine na prostoru venecijanskog Giardina, a glazbeni dio programa održavat će se od 27. rujna do 6. listopada. Najpoznatiji suvremeni talijanski skladatelj Ivan Fedele trentačno je umjetnički ravnatelj glazbenog programa Venecijanskog bijenala, a ove je godine gostovao i na Muzičkom biennalu Zagreb. Prema narudžbi MBZ-a, Cantus Ansambla i ansambla Icarus, Fedele je skladao novo djelo X-Tension II, koje je premijeru imalo upravo na MBZ-u, a izveli su ga ansambli Cantus i Icarus.
Cantus Ansambl najavio je i novi koncertni ciklus u zagrebačkoj Laubi za sezonu 2019./2020. Od rujna 2019. do lipnja 2020. održat će se pet koncerata, a sezona se otvara već 23. rujna prvim koncertom ciklusa naslovljenim Maple Syrup. Ulaznice za sve koncerte ciklusa moći ćete nabaviti na ulazu Laube. N.Vek.
NOVI ZVUKOVI
Songbook kombinira rock-kvartet, klasični ansambl i elektroniku, a radi se o posljednjem djelu trilogije pod nazivom Live, koja želi ujediniti složenost, dubinu i bogatstvo suvremenog sastava te neograničenu energiju i neprestano traženje novih zvukova u kojima se može pronaći elektronika i rock. Isti program, u kojem sudjeluje i hrvatski Cantus Ansambl, ponovit će se u Reggio Emiliji već 5. listopada.
Možda ste propustili...

NAJPOPULARNIJA DRAMA FRANKA WEDEKINDA

“Buđenje proljeća” u Teatru &TD

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

Najčitanije iz rubrike