Novosti
NE SHVAĆA IH OZBILJNO

Bandić: Pupovac i Kosor nemaju mi čime prijetiti
Objavljeno 16. rujna, 2019.
Zagrebački gradonačelnik i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić ne doživljava ozbiljno prijetnje HSLS-a i Darinka Kosora da će izići iz vladajuće koalicije na nacionalnoj razini ako će HDZ raditi Bandiću ustupke oko izmjena zagrebačkoga GUP-a.


Bandić je na konferenciji za novinare u povodu prelaska dva vijećnika u Gradskom vijeću Oroslavja u redove njegove stranke na novinarsko pitanje o prijetnjama HSLS-a uzvratio kako će iz vladajuće koalicije "zadnji izići Pupovac i Kosor". "Oni ne prijete praznom puškom, nego niti nemaju puške da bi mogli prijetiti", slikovit je bio Bandić, nazvavši tu dvojicu političara "pikzibnerima". Ustvrdio je kako je njegov klub zastupnika drugi po snazi u koaliciji, a surađuje na projektima od interesa građana.


Na novinarska pitanja kada će objaviti kandidaturu za predsjednika, nekoliko je puta ponovio: "Bit ćete mi svjedoci", a na dodatno pitanje ima li još zastupnika u Saboru koji su spremni "delati s njime", odgovorio je: "Sve u svoje vrijeme" te da su moguća iznenađenja.
Darinko Kosor poručio je, nakon što ga je Bandić nazvao "pikzibnerom", da je politička borba protiv Bandića civilizacijsko pitanje. "S jedne strane njegova politika ‘u se, na se i poda se‘, a s druge strane građanska Hrvatska - pikzibneri. Pobijedit će građanska Hrvatska", kaže Kosor u priopćenju. On je u nedjelju, nakon sjednice Središnjeg vijeća stranke, rekao da vijeće nije prihvatilo njegov prijedlog da HSLS iziđe iz vladajuće koalicije na državnoj razini, jer smatraju kako ne bi bilo dobro da liberalna i građanska stranka iziđe iz koalicije na temi nacionalnih manjina. H/D.Pav.