Osijek
SURADNJA UDRUGA POBJEDE I ITV GRENZENLOS

Besplatna kastracija pasa bit će u listopadu
Objavljeno 17. rujna, 2019.
Proljetni posjet prijatelja životinja iz Međunarodne udruge za zaštitu životinja ITV Grenzenlos iz Schwarmstedta (Njemačka) Veterinarskoj stanici Osijek izrodio je suradnju s osječkom udrugom Pobjede i Gradom Osijekom, u obliku zajedničkog projekta kastracije pasa na području grada Osijeka.

Građani će tako od ponedjeljka, 7. do subote, 19. listopada, u ranije dogovorenim terminima moći dovesti svoje ljubimce u Veterinarsku stanicu Osijek, gdje će se tijekom cijelog radnog vremena ambulante (od 7 do 19 sati) održavati operacije, kako bi se prilagodili obvezama i navikama pasa i njihovih vlasnika. Sredstva za realizaciju projekta besplatnih kastracija u cijelosti je osigurala udruga ITV Grenzenlos koja svojim djelovanjem na području Europske unije i šire pokazuje važnost međusobnog uvažavanja i u svom nazivu (grenzenlos - bezgraničan) podsjeća kako tolerancija i dobrobit ne poznaju granice i ne trebaju putovnice. Cilj je ovog projekta prevencija velikog broja napuštenih pasa koji u posljednje vrijeme eskalira prepunjenošću osječkog Azila za napuštene pse u Nemetinu, domova volontera i ostalih građana koji su voljni pomoći.

S obzirom na to da su osigurana sredstva za besplatne kastracije ipak ograničena, građani se mole da se prijave na vrijeme, a to mogu učiniti preko online prijavnice (http://tiny.cc/wctiaz) ili pozivom na broj mobilnog telefona 095/357-80-77. Također, građani se mole da postupaju prema dobivenim uputama (vrijeme dolaska u ambulantu, priprema ljubimca za operaciju, odvoz ljubimca, njega nakon operacije...).
D. Miklić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike