Osijek
ŠESTU GODINU ZAREDOM STANOVNICI BOGDANOVAČKE ORGANIZIRALI DRUŽENJE

Pokazali pravo značenje susjedstva
Objavljeno 17. rujna, 2019.

Dobar susjed više vrijedi od rođenoga brata – izreka je ovo koju itekako dobro znaju stanovnici Bogdanovačke ulice na Uskim njivama. Odličan suživot još prije šest godina odlučili su dodatno obogatiti pa su još 2013. godine prvi put organizirali zajedničko druženje. Godinama tradicija nije izostajala pa su i ovaj vikend njih gotovo stotinu okupirali svoju ulicu na još jednom zajedničkom druženju svih generacija.

- Vlasnika obližnjega zemljišta zamolili smo još prije nekoliko godina da nam ga prvi vikend nakon početka školske godine ustupi za zajedničko druženje. Tako je bilo i ovaj put pa smo se okupili ispred kućnog broja 18 i ondje proveli cijelu subotu - ispričala je stanovnica Bogdanovačke Sanja Prusina.

I generacije koje su na samim početcima ove hvalevrijedne manifestacije bile tek dvije-tri godine, ali i oni najstariji stanovnici mirne Bogdanovačke ulice na Uskim njivama, nipošto nisu željeli propustiti zanimljivo druženje. Nije bila potrebna ni posebna uputa što će tko donijeti jer su, doslovno, svi bili za sve! Tako je netko donio stolove, netko drugi pobrinuo se za piće, ostali za hranu, stolni nogomet, pa čak i za "napuhanca" u čemu su uživali najmlađi.

- Potrudili smo se organizirati i dolazak DJ-a da cjelokupan "štimung" bude još bolji. I vrijeme je ove godine bilo na našoj strani pa je tako druženje započeto u prijepodnevnim satima nastavljeno sve do večeri. Muški dio pobrinuo se za roštilj, a mi žene za priloge i salatu i, naravno, nezaobilazne kolače - priča Prusina dodajući da je bilo vrlo zanimljivo vidjeti kako su i najmlađi pomagali u cjelokupnoj organizaciji da bi ovaj događaj bio čak bolji od prošlogodišnjeg ili onoga godinu prije. No da pitate same sudionike, reći će da je svako okupljanje iz godine u godinu jednako vrijedno, jer svoje međusobno prijateljstvo i dobrosusjedske odnose dižu na još veću razinu.

Ne samo da su se ondje okupili stanovnici Bogdanovačke nego su odlična glazba, mirisan roštilj i veselje privukli i stanovnike okolnih ulica. Nisu se priključili samo najmlađi, nego i sve generacije koje su ovu, sad već tradicionalnu manifestaciju ocijenile odličnom i hvalevrijednom.

- Djeca, ali i mi odrasli cijeli dan proveli smo na svježem zraku, međusobno se družili i još se više povezali. Naše druženje uvijek priredimo prvoga vikenda nakon što krene škola jer onda znamo da smo svi ovdje i da nitko neće izostati - zaključuje Prusina dodajući da se već kuju planovi za istovjetnu organizaciju u rujnu 2020. godine.

Marija Mihelić
Dobrovoljni prilozi
Kako bi mogli iznajmiti “napuhanca”, ali i pozvati DJ-a na svoju proslavu, stanovnici Bogdanovačke ulice priredili su kutiju s dobrovoljnim prilozima. Ubacivalo se ondje dosta novca, a sve zajedno bilo je dovoljno da se plati ono što sami nisu donijeli. No sve ostalo priredili su sami, počevši od opreme pa sve do svih delicija, pića, kolača, društvenih igara...
Najčitanije iz rubrike