Regija
POČELA GRADNJA OSMOG OD 11 VRTIĆA

Gradi se vrtić za 50 mališana
Objavljeno 16. rujna, 2019.
ČAČINCI

Počela je gradnja osmog od 11 dječjih vrtića koliko će se sagraditi u ovoj i idućoj godini na području Virovitičko-podravske županije, i to onog u Čačincima, za koji su temeljni kamen položili načelnik općine Mirko Mališ, župan Igor Andrović i saborski zastupnik Tomislav Tolušić. Poseban pozdrav na svečanosti dobili su polaznici dječjeg vrtića koji su svima nazočnima svoju sreću zbog gradnje njihova novog doma izrazili popularnom dječjom pjesmom ‘‘Kad si sretan‘‘. Načelnik Mališ naglasio je kako je riječ o vrtiću vrijednom više od 5,8 milijuna kuna te kako je ova zgrada Čačincima prijeko potrebna.

- Do sada je naših 46 mališana bilo zgurano u dva odjela u sklopu objekta osnovne škole, pa je odgojiteljicama, kojih je samo tri, doista bilo teško raditi. Nova zgrada vrtića predviđena je za 50 polaznika, a ovim putem od srca zahvaljujemo svima koji su pomogli da se realizira ovaj projekt. Vrtić će biti sagrađen sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, podmjere 7.4, a opremljen sredstvima Proračuna Općine. Ako sve bude išlo prema planu, zgrada novog dječjeg vrtića u Čačincima bit će otvorena početkom iduće školske godine – rekao je Mališ. Župan Igor Andrović naglasio je kako Županija nastavlja gradnju vrtića kako je i najavila.

- Zapravo sam najsretniji kada dolazim na ovakve događaje u kojima ulažemo u našu budućnost, u našu djecu. Svi ovi vrtići itekako će poboljšati uvjete života u ovim ruralnim područjima, ali isto tako vjerujem da će vrtići biti i poticaj roditeljima za proširenje svojih obitelji, što bi znatno pridonijelo demografskoj obnovi županije - rekao je Andrović.

- Kada su bili objavljeni prvi rezultati za natječaj na koji se Općina Čačinci javila, vrtić nije prošao, ali se potom lista podigla baš do te razine koliko je trebalo sredstava da prođe i ovaj vrtić i ja sam presretan da je sve tako ispalo. Želim ovoj općini puno sreće, puno djece i da se ubrzo svi nađeno pri otvorenju ovoga vrtića – zaključio je Tolušić.

Svečanost su uveličali i učenici Osnovne škole Antuna Gustava Matoša prigodnim programom, a buduću zgradu, djecu i sve nazočne blagoslovio je župnik župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Nova Bukovića, vlč. Marijo Matijević. V.Grgurić
Nova će vrtićka zgrada i veći broj djece donijeti i povećanje broja zaposlenih odgojitelja
5,8

milijun kuna vrijednost je gradnje vrtića, a više od 600 tisuća za opremanje pokriva Općina Čačinci
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike