Mozaik
SLAVONCI NA HR TOP 40

Igor Delač je prvi, a Mijin
je duet na drugom mjestu
Objavljeno 16. rujna, 2019.

Prema prošlotjednim podatcima s liste najemitiranijih, HR Top 40 ovaj je put obilježio poznati osječki glazbenik Igor Delač najvišim ulazom na prvu poziciju liste. Njegova nova pjesma "U krvi si" u izdanju Croatia Recordsa predstavljena je na ovogodišnjem Aurea Festu, a potom je zarazila radijski eter. Osim Igora Delača listu je obogatilo i nekoliko imena mladih uspješnih glazbenika čiji su singlovi pravo osvježenje u domaćem glazbenom eteru.

Već na broju 2 nalazi se uspješan duet "Sva blaga ovog svijeta", koji već nekoliko tjedana vlada radijskim eterom, a izvodi ga mlada Osječanka Mia Dimšić s Markom Toljom. U top 3 ušao je i Damir Kedžo, glazbenik koji je ovoga ljeta s hitom "Vidi se izdaleka" zaradio veliku pozornost glazbenih urednika i tako nastavio uspješan niz svojih pjesama u radijskom eteru.

Među najemitiranijih deset izvođača plasirala se i mlada Zsa Zsa, izuzetnih vokalnih sposobnosti, a njezina je pjesma "Zarobljena" ujedno, prema regionalnim listama, najemitiranija u čak četiri hrvatske regije. Listi se pridružio još jedan domaći izvođač koji svojom svježom pojavom plijeni pozornost mnogobrojne publike – Marko Kutlić, koji se u ukupnome poretku smjestio na čak dvije pozicije, s pjesmama "Sreća" i "Samo ljubav".

Ovogodišnji Aurea Fest zasigurno je dao vjetar u leđa mladim glazbenicima domaće scene, jer se na frekvencijama domaćeg glazbenog etera pronašlo još nekoliko pjesama koje su ondje izveli ovogodišnji debitanti. Na HR Top 40 ušla je svojim singlom "Tako kažeš" izvođačica Antonela Doko, a među najemitiranijima su joj se pridužili Slavonka Beta Sudar i Roko Vušković, koji su u duetu otpjevali "Ima boljih". Među istaknuta imena nove generacije hrvatskih glazbenika na listi smjestio se i Matija Cvek s pjesmom "Drama", s kojom na listi boravi 12 uzastopnih tjedana. Na listi je još uvijek na visokom 17. mjestu i poznata osječka grupa Fluentes sa svojom "Ljetnom haljinom", kao što je i Mijina je "Cesta do sna" na 23. mjestu, što je veliki pomak s prošlotjednog 17. mjesta.

Na regionalnim listama Zsa Zsa je s pjesmom "Zarobljena" u izdanju Rubikon Sound Factoryja zauzela prve pozicije u Gradu Zagrebu, središnjoj Hrvatskoj, Zagorju te u Istri i Primorju. Igor Delač i njegov singl "U krvi si", koji izdaje Croatia Records, smjestili su se na prvo mjesto liste u Slavoniji, a u Dalmaciji najemitiraniji je Neno Belan s pjesmom "Lito umire" u izdanju Dallas Recordsa.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe, koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih više od 130. T.Kvorka
NAJVEĆI SKOK, NAJVEĆI PAD
Osim što je Igor Delač zabilježio najviši ulaz kad je sa svojim novim singlom “U krvi si” (Croatia Records) ušao ravno na prvo mjesto top liste najemitiranijih singlova u hrvatskom eteru, tu je još nekoliko zanimljivih postignuća. Tako je je najveći skok na listi ovog tjedna postigao mladi Marko Kutlić, koji je sa svojom pjesmom “Sreća” sa 38. skočio na visoko 11. mjesto.

Još jedan podvig bilježi svima dobro poznata pjesma Nine Badrić, “Rekao si”, koja je već 51 tjedan na ovoj top-listi, što je jedan od dužih “staževa” za jedan singl. No, ista ova pjesma bilježi i jedan od najvećih padova na ovotjednoj top listi, budući da je sa 17. pala na 33. mjesto!

Na žalost slično se dogodilo i osječkoj grUpi Vigor čija je suradnja s Isaacom Palmom, pjesma “Šatori”, sa 16. mjesta pala na 34. ovog tjedna. Na Hr Top40 je pala i nova pjesma “Poruke u boci” virovitičke grupe Vatra, koja je s prošlotjednog sjajnog trećeg mjesta pala na 25. mjesto.
Možda ste propustili...

POPULARNA SARAJEVSKA GRUPA

Zabranjeno pušenje rasplesalo Osijek

DARUVARSKI BEND NASTUPA NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU

COTA G4 predstavila spot za novu pjesmu “Daj mi znak”

Najčitanije iz rubrike