Sport
TRENERU OSIJEKA NIJE BILO LAKO NAKON PROSIPANJA BODOVA

Ovo je moja odgovornost, nisam dobro odabrao, nisam napravio dobre zamjene
Objavljeno 16. rujna, 2019.

Osijek je na šokantan način prosuo dva boda protiv Varaždina, ali mnogo više od toga zabrinjava igra koju je pružio u toj utakmici. Nije lako bilo treneru Dini Skenderu ni zbog načina na koji mu je momčad izgledala, a ni zbog jasne poruke koju su u završnici i nakon susreta poslali navijači glasno negodujući i tražeći njegov odlazak.

Nije Skender ni pokušao uljepšati sve ono što se događalo u 90 minuta utakmice s Varaždinom u kojima je Osijek, premda je u jednom trenutku imao vodstvo od 2:0, zapravo izgledao jako loše.

- Odmah od početka susreta se osjetilo kako nismo pravi i iz toga se nismo uspjeli nikako izvući tijekom cijelog susreta. Do vodstva smo došli možda i nezasluženo, ono kao da nas je dodatno opustilo. Očito, moja intervencija tijekom poluvremena kada sam pokušao upozoriti igrače da nismo dobri, nisam ih uspio dovoljno motivirati. Sva odgovornost za ovaj rezultat, koji nije poraz, ali kao da su tri poraza odjednom, isključivo je na meni. Nisam dobro odabrao momčad, nisam napravio dobre zamjene, a očito nije bila dobra ni priprema same utakmice - rekao je trener bijelo-plavih.

Teško je pronalazio Skender riječi kojima bi opisao događaje s utakmice.

- Vruć sam još, pa ne bih ulazio u dublje analize. Ovako na prvu pada mi na pamet da smo dobili ono što smo zaslužili. I meni su neke stvari u našoj igri bile jednostavno neshvatljive, ali još je nevjerojatniji način na koji smo ostali bez pobjede. Jasno je da ovo nije dobro. To je žestok šamar svima nama i sad moramo pronaći način kako se iz toga izvući - zaključio je Dino Skender, trener nogometaša Osijeka.

Trener Varaždina Borimir Perković nekada je svojim igrama u dresu Osijeka razgaljivao srca navijača bijelo-plavih, no ovom prilikom ih je ostavio u šoku nakon nevjerojatnog preokreta u završnici susreta. Varaždin se doslovce digao iz pepela, a zanimljivo kako njegov trener nije baš bio euforičan nakon što je njegova momčad uzela bod u već izgubljenoj utakmici.

- Uvijek volim doći u Osijek, pa sam pod posebnim emocijama jer ovdje sam proveo dvije prekrasne godine. Što se utakmice tiče, nisam zadovoljan kako smo u nju ušli. Nismo imali pravu energiju. Mekani smo bili, teškog koraka, što nas je pratilo cijelo prvo poluvrijeme, i to je razlog zašto smo imali zaostatak od dva pogotka. Tijekom odmora tražio sam od igrača da samo malo podignemo intenzitet jer ni Osijek nije bio na posebno visokoj razini na tom planu. U nastavku susreta, kako je vrijeme odmicalo, uspjeli smo samo malo podignuti čvrstinu i intenzitet igre, što nam je bilo dovoljno za preokret u samoj završnici susreta. Nakon svega, iako nismo bili onakvi kakvi možemo, moram čestitati svojoj momčadi - rekao je Borimir Perković, trener Varaždina. D.Keler
Dino Skender

trener NK Osijek

- Nisam se uvrijedio na iskazivanje nezadovoljstva navijača nakon susreta. To je njihova reakcija na ono što smo prikazali na terenu, a kada momčad tako loše izgleda, onda je to isključivo moja krivnja.
SAMO JEDNA PROMJENA
Najavljivao je uoči susreta trener Osijeka Dino Skender razne mogućnostiu u pitanju momčadi i taktike. Na kraju se odlučio za standardnu formaciju, s tim da je Tomislava Šoršu prebacio na lijevu stranu. Ispalo je kao loša ideja, ali daleko da je samo u tome bio problem. Osijek je izgledao baš jadno i nemoćno, kao da je bez goriva. Užasavajuća je bila neambicioznost bijelo-plavih u napadačkim akcijama. Vezni red je totalno podbacio jer nije bio u stanju osmisliti ni jednu suvislu akciju, a kada je tako, onda nije ni čudno da igra izgleda tako siromašno. Sporo, olovno, s milijun i nešto dodavanja unatrag. Za ono što je Osijek prikazao tog poslijepodneva doista postoji samo jedna riječ - očajno.
Možda ste propustili...

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike