Novosti
SREDIŠNJE VIJEĆE ODLUČILO

HSLS ostaje u vladajućoj koaliciji
Objavljeno 15. rujna, 2019.
Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, objavio je u nedjelju nakon sastanka Središnjeg vijeća HSLS-a kako ta stranka ipak ostaje u vladajućoj koaliciji.

Kosor je novinarima kazao da je kao predsjednik stranke njezinom Središnjem vijeću predložio izlazak iz vladajuće koalicije "ne samo zbog posljednje dvije press konferencije Milorada Pupovca nego zbog ukupnog stanja u koaliciji - od Milana Bandića i GUP-a do svih ucjena koje od HNS-a imamo posljednjih godinu dana". Međutim, Središnje vijeće je nakon rasprave odbilo njegov prijedlog. Zaključeno je da to nije dobar potez za jednu liberalnu stranku.

"Ne bi bilo dobro da liberalna i građanska stranka iziđe iz koalicije na temi nacionalnih manjina", objavio je Kosor te dodao kako je to bio "jedini razlog zašto su članovi Središnjeg vijeća donijeli takvu odluku".

"Što se tiče sadržaja press konferencije Milorada Pupovca, svih ostalih koalicijskih partnera i naših primjedbi na njih, dobio sam apsolutno podršku svih članova Središnjeg vijeća. Mi i dalje stojimo kod toga da se na obje press konferencije Milorada Pupovca ostalo pri stavu da ova država sliči na NDH, da ovdje postoji ustašizacija i da je ova država remetilački faktor. Naš koalicijski partner SDSS od toga nije odstupio. Mi jasno vidimo što je on nama kao drugim partnerima poručio. Ovaj razlog da izlazimo iz koalicije upravo na temi nacionalnih manjina bio je razlog većine članova Središnjeg vijeća da donese ovakvu odluku."

Na novinarski upit da komentira svoju raniju izjavu kako nema bolje koalicije u Hrvatskoj, a ipak razmišlja o izlasku, Kosor je odgovorio: "Nema bolje za rješavanje pitanja nacionalnih manjina, to je moja rečenica."

"Nikada nije bilo bolje koalicije - HDZ predvođen Andrejom Plenkovićem, HNS, HSLS i klubovi nacionalnih manjina. Vidjet ćemo kakvo će biti stanje manjina kada budu neke druge koalicije. Ovo je najbolja koalicija i toga Milorad Pupovac treba biti svjestan", rekao je čelnik HSLS-a i dodao kako je odlučeno da odluku o ovakvim prijedlozima o ulasku i izlasku iz koalicije u iduća dva mjeseca neće donositi Središnje vijeće, nego predsjednik stranke. D.Pav.
Najčitanije iz rubrike