Osijek
22. OSIJEK STREET RACE SHOW

Vruća zabava na pisti osječke zračne luke!
Objavljeno 16. rujna, 2019.

Iza nas je sada već tradicionalni, 22. zaredom Osijek Street Race Show, oktansko ludilo koje je zahvatilo sve poklonike ludih automobila i motocikala, brzih vožnji i neizvjesnih utrka.

Dvodnevna manifestacija, održana 14. i 15. rujna 2019., ponovo je privukla tisuće posjetitelja u Sportsku zračnu luku Osijek-Čepin, a vozači su se pobrinuli da još jednom pokažu ono što najbolje znaju - jurnjavu stazom dugom 402 metra. Odličnim dvobojima na ruku je išlo i toplo, sunčano vrijeme, zbog čega je i publika mogla potpuno doživjeti ne samo utrke nego i sva zbivanja oko staze, gdje su bila parkirana vozila natjecatelja. Jedna od najposjećenijih i najatraktivnijih automobilskih utrka u Hrvatskoj uvelike je zasluga Rudolfa Kalkana, predsjednika Auto Kluba Slavonija, i njegova tima, koji su i ovaj put pripremili pravi spektakl. "U subotu je bilo 160 vozača, a u nedjelju još i više, koji su se natjecali gotovo cijeli dan u pet disciplina. Natjecatelji dolaze iz cijele Hrvatske, ali i iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Austrije i Njemačke, a počeli su pristizati već proteklog četvrtka. Kao u svibnju, i sad smo vozačima koji su na vrijeme došli na prijavu dopustili kampiranje na stazi, ali dio ih je ipak odsjeo u hotelima i u gradu. Izuzetno smo zadovoljni što su svi najbrži vozači iz regije ovdje, zbog čega i jesmo već na broju 22 održavanja ove manifestacije", zaključio je Kalkan. Ono što osječku utrku čini posebnom jest činjenica da se uz dokazane profesionalce na stazi mogu okušati i amateri, zaljubljenici u svoje limene ljubimce, u koje ulažu puno vremena i novca ne bi li zabljesnuli u brzinskim okršajima.

Kao toliko puta dosad, i ovo je izdanje Osijek Street Race Showa dokazalo je da je postalo prepoznatljiv osječki brend, zbog kojeg mu se tisuće posjetitelja ponovo vraćaju, a neki novi s oduševljenjem ga otkrivaju. E. Nenadić
Ono što osječku utrku čini posebnom jest činjenica da se uz profesionalce na stazi mogu okušati i amateri
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike