Crna kronika
TRAGEDIJA U VIDOVCIMA

Pretječući auto, Audijem usmrtio vozača bicikla
Objavljeno 16. rujna, 2019.
Reflektirajući prsluk biciklist nije imao, a vozač Audija nepropisno je pretjecao
VIDOVCI - U teškoj prometnoj nesreći u petak je navečer u Vidovcima, mjestu kod Požege, pred supruginim očima, poginuo 27-godišnji Ivica Zeba. Na njega je, dok je vozio bicikl, automobilom, dolazeći iz suprotnog smjera, naletio 19-godišnjak. Zbog teških ozljeda 27-godišnjak je preminuo na mjestu nesreće.Kako stoji u priopćenju Policijske uprave požeško-slavonske, u petak oko 21.15 u Ulici Stjepana Radića u Vidovcima 19-godišnjak je, upravljajaući Audijem slavonskobrodskih registracijskih oznaka, nepropisno pretjecao Fiat požeških registracija koji je vozio 18-godišnjak. Tijekom pretjecanja prednjim je dijelom Audija udario u 27-godišnjaka, bez reflektirajućeg prsluka, koji je biciklom nailazio iz suprotnog smjera, prema Požegi. Biciklist je preminuo na mjestu nesreće. Nakon udara vozač Audija nastavio se nekontrolirano kretati vozilom te je sletio s kolnika i udario u metalnu ogradu, a potom i u parkirani automobil. Ozlijeđenog su ga, radi pružanja liječničke pomoći, prevezli u Opću županijsku bolnicu Požega, gdje su radi analize uzeti uzorci krvi i urina. Protiv 19-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Tijekom očevida djelatnika PU požeško-sklavonske, između 21.30 u petak i 2.25 u subotu, državna cesta D-38 bila je zatvorena za sav promet, koji se odvijao alternativnim pravcima.

Požeškim se krajem brzo proširila vijest o pogibiji mladog nogometaša koji je aktivno igrao za NK Požega. Stanovnici Vidovaca koji žive u blizini mjesta nesreće ispričali su da se sve dogodilo u sekundi. "Odmah nakon pretjecanja, automobil je oborio biciklista na haubu, i u inerciji ga nosio nekoliko desetaka metara. Biciklist je potom pao na kolnik, a automobil je sletio s ceste, zakvačio ogradu te se na kraju zabio u parkirani auto. Brzo je došla i Hitna pomoć, no mladić je bio mrtav. Liječnici su, jer je doživjela šok, pomogli njegovoj supruzi, koja je vozila bicikl iza njega. U nju, srećom, auto nije udario", rekao je Andrija Kelić iz Vidovaca. Kaže kako su objavljene vijesti da je Audi biciklista nosio nekoliko stotina metara gluposti.

Osim u nogomet Zeba je bio zaljubljenik i u bicikliranje, pa je, nakon svakodnevnog posla u požeškoj vojarni, gotovo svaki dan bio na biciklu. Nije mu bio problem odvoziti ni dulje ture pa je prije nekoliko mjeseci bio na višednevnom biciklističkom hodočašću u Međugorje, a često ga se moglo vidjeti i na biciklu između Pleternice i Požege. Na žalost, noćna vožnja sa suprugom u Vidovcima okončana je tragedijom.

Milan Bugarić
5

sati je zbog očevida bio zatvoren promet Radićevom ulicom u Vidovcima
BICIKLIST POGINUO I KOD VARAŽDINA
U petak je na širem varaždinskom području poginuo još jedan biciklist. U prometnoj nesreći koja se oko 15 sati dogodila kod Ivanca teško je ozlijeđen biciklist, koji je od zadobivenih ozljeda umro u varaždinskoj bolnici, izvijestila je policija. Prema informacijama iz Policijske uprave varaždinske, na cesti D-35 između Cerja i Koškovca, na području izvan naselja, u blizini Ivanca, automobil je naletio na biciklista. Teško ozlijeđeni biciklist prebačen je u Opću bolnicu Varaždin, gdje je umro unatoč naporima liječnika.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike