Osijek
19. REGATA OSIJEK - ALJMAŠ

Iz Zimske luke prema Aljmašu isplovili i prijatelji iz Sombora
Objavljeno 14. rujna, 2019.

Oko 300-tinjak Osječana i gostiju, te 90 čamaca zaplovilo je u subotu iz osječke Zimske luke u "19. Regati Osijek - Aljmaš", a na ušću Drave u Dunav točno u podne položeni su vijenci u čast poginulim pripadnicima Hrvatske vojske, Policije i nedužno stradalim civilima Domovinskog rata. Uoči isplovljavanja, zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš uručila je Povelju o prijateljstvu i suradnji predsjednicima Motonautičkih klubova Drava iz Osijeka i Nautičkog kluba Gornje Podunavlje iz Sombora.


- Puno je prijateljstva u dugoj tradiciji našeg osječkog Motonautičkog kluba, koji je jedan od najstarijih u Europi, a osnovan je 1947. godine. Danas smo jedno od tih prijateljstava okrunili i poveljom prijateljstva i suradnje između MNK Drava iz Osijeka i naših prijatelja iz Sombora MNK Gornje Podunavlje. Osim što ovom poveljom na simboličan način promičemo prijateljstvo naših motonautičara promičemo i moto-nautiku kao sport i naravno jednu lijepu turističku priču grada Osijeka, rekla je zamjenica gradonačelnika Gamoš.

Govoreći o povelji prijateljstva predsjednik osječkih nautičara Zlatko Tot istaknuo je kako je ona plod dugogodišnje suradnje.
- Suradnja je započela prije 10 godina i u početku je to bilo putovanje osobnim vozilima, a zatim je počelo međusobno posjećivanje čamcima. Tako da sada zapravo imamo Regatu Osijek - Apatin - Osijek, a poslije toga svi zajedno odlazimo na polaganje vijenaca u Aljmašu, ispričao je Tot. O prijateljstvu dva kluba svjedočio je i predsjednik gostiju iz Sombora Stipan Lukšić.
- Mi smo se družili i na starim regatama prije rata u Republici Hrvatskoj. Ponovno se intenzivnije družimo zadnjih desetak godina. U Osijek smo prvi put čamcima došli prije pet godina, što je zapravo nakon nekih 20 i nešto godina, ispričao je Lukšić.N.Z.E.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike