Regija
OTVORENE FOLKLORNE VEČERI

Oko 50 KUD-ova predstavit će se u velikom šatoru
Objavljeno 14. rujna, 2019.
Vinkovci će sljedećih desetak dana tijekom 54. Vinkovačkih jeseni biti folklorno središte

Na pozornici u velikom šatoru na Trgu Vinkovačkih jeseni svečano su otvorene Folklorne večeri, uvodna priredba 54. Vinkovačkih jeseni na kojoj će se do 18. rujna predstaviti 50-ak kulturno-umjetničkih društava iz Vukovarsko-srijemske županije. Nastupe folklornih skupina prati stručno povjerenstvo koje će izabrati najbolje folkloraše koji će predstavljati najistočniju županiju na smotrama folkloraša diljem Hrvatske. Najbolje tri folklorne skupine s prošlogodišnjih Vinkovačkih jeseni nastupit će na Državnoj smotri folklora koja se, u sklopu ovogodišnje manifestacije, održava 21. i 22. rujna. To su KUD-ovi Slavko Janković iz Šiškovaca, Seljačka sloga iz Bogdanovaca i Seljačka sloga iz Nuštra. Prve večeri nastupila su kulturno-umjetnička društva Slavko Janković Rokovci-Andrijaševci, Ogranak Seljačke sloge Drenovci, Slavko Mađer Cerić, Ady Endre Korođ, Grančica Đeletovci, Branimir Bošnjaci, Sava Rajevo Selo, Razigrana Šokadija Prkovci i Jankovci iz Starih Jankovaca.

Otvarajući Folklorne večeri, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić zahvalio je svima koji marljivo rade na očuvanju i njegovanju tradicijske kulture i koji u svojim selima imaju folklorne skupine koje sudjeluju u Folklornim večerima i drugim priredbama Vinkovačkih jeseni.

- Vinkovačke jeseni sljedećih desetak dana obilježit će ne samo naš grad nego i našu županiju, a vjerujem i da će biti i centar naše Hrvatske – rekao je gradonačelnik Bosančić, koji se do ulaza u Slavonski sokak dovezao svečano ukrašenom konjskom zapregom i u društvu dviju snaša prošetao se Slavonskim sokakom do velikog šatora gdje se održavaju Folklorne večeri. U Slavonskom sokaku svakog dana do 22. rujna od 18 sati do 22 sata nastupaju tamburaši.

Miroslav Flego
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike