Sport
RUKOMETAŠICE OSIJEKA POČINJU NOVU SEZONU U PRVOJ HRL

U Sinju krenuti pobjednički i najaviti uspješnu sezonu
Objavljeno 14. rujna, 2019.

Rukometašice Osijeka u nedjelju (19 sati) u Sinju kreću u novu prvoligašku sezonu. Dvoboj protiv novog člana Prve HRL dobra je prilika da se odmah na startu potvrde veće ambicije koje osječki klub ima u novom prvenstvu u kojem se umjesto grčevite borbe za ostanak očekuje mjesto u sredini tablice.

Pripremno su razdoblje Osječanke zaključile prošlog vikenda, dvjema pobjedama (Krivaja Zavidovići, Sesvete Agroproteinka) te i time najavile kako spremno dočekuju borbu za prvoligaške bodove. Nažalost, finalni je susret na Osijek Trophyju donio i ozljedu ramena Ene Zagorščak, koja će morati mirovati tjedan dana, pa je izgubljena i za sljedeće kolo. Ostale su igračice na raspolaganju treneru Jasminu Mrkonji, koji ističe kako u dobrom ozračju kreću u početak prvenstva, a to je osnažio i predsjednik kluba Damir Pećušak, koji je na jednom od posljednjih treninga pružio potporu svojoj ekipi.

- Dobro raspoloženje vlada u našim redovima, i to ćemo nastojati iskoristiti. Želimo već na startu sezone istaknuti kako s pravom ciljamo na više domete i gostovanje u Sinju dobra je prilika za to. To je ekipa s kojom se sigurno možemo nadigravati i nemamo što skrivati, idemo tamo boriti se i pobijediti - rekao je Mrkonja u najavi prvoligaškog starta.

Jasno je kako bi i on bio presretan kada bi njegove igračice uspjele "prekopirati" start dvoboja sa Sesvećankama, u kojem su se odličnom obranom i brojnim kontranapadima rano rezultatski odvojile, što je uvelike olakšalo put do pobjede.

- Ti bi bilo idealno, za svakog trenera, krenuti u susret kao u tom finalu gdje smo igrali kao iz udžbenika. Imali smo raspoloženu vratarku, obrana je bila odlična i nakon toga smo uspijevali istrčati veći broj kontri i stići do laganih pogodaka. To bi i trebao nekako biti naš "recept", jer i inače dobro odrađujemo taj dio igre. Mislim da bismo to trebali pokušati iskoristiti u većoj mjeri i protiv Sinjanki, koje imaju nekoliko viših igračica, pa bismo morali dobro odraditi tu transformaciju iz obrane u napad. Naravno, prvi preduvjet za to je da se obranimo. No, i na postavljenu suparničku obranu bili smo dobri u ovim posljednjim utakmicama. Imamo inidividualno dosta jake igračice koje mogu pronaći pukotine u obrani. Bodovi iz Sinja bili bi lijep vjetar u leđa osječkoj ekipi i potvrda vrijednosti za veće dosege ove sezone.

- Ovo je višestruko bitna utakmica za nas. Dobro smo radili u pripremnom razdoblju, tijekom kojeg su odigrane utakmice pokazale određene stvari. Bilo ih je više dobrih nego loših, na kojima ćemo i dalje raditi. Mi smo jasno istaknuli što želimo na startu, povezati dvije pobjede protiv novih prvoligaša i potom rasterećeni dočekati oglede s našim najjačim ekipama. Zato već u Sinju moramo pokazati pobjednički karakter, ne smijemo si dopustiti predavanje u slučaju suparničkog vodstva, nego moramo dati sve od sebe i onda će nam se sigurno to vratiti i kroz rezultat - istaknuo je trener ŽRK Osijek uoči prvog prvenstvenog nastupa u novoj sezoni.
G. Roguljić
Dora Lacković ponovno u reprezentaciji
Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić objavio je popis igračica na koje računa za prve dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Euro 2020. u Danskoj i Norveškoj. Među 19 pozvanih rukometašica ponovno je i najbolja igračica ŽRK Osijek Dora Lacković. Osim nje za utakmice protiv Islanda, 25. rujna u osječkom Gradskom vrtu te 29. rujna protiv Turske u Eskisehiru kandidiraju još Ivana Kapitanović, Tea Pijević, Magdalena Ećimović, Paula Posavec, Korina Karlovčan, Ana Turk, Nikolina Zadravec, Katarina Ježić, Ana Debelić, Ines Domjan, Marina Glavan, Selena Milošević, Dejana Milosavljević, Dora Krsnik, Valentina Blažević, Stela Posavec, Dora Kalaus i Lea Franušić.
Parovi 1. kola
Dalmatinka - Bjelovar, Zrinski - Split 2010, Umag - Sesvete Agroproteinka, Murvica - Lokomotiva (14.9.), Sinj - Osijek, Podravka Vegeta - Koka i Dugo Selo ‘55 - Virovitica 1234 (15.9.)
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana