Sport
START KUGLAČKE SEZONE

Osijek otvara protiv prvaka
Objavljeno 13. rujna, 2019.
Kuglači(ce) otvaraju u subotu novu ligašku sezonu. Na programu će biti dvoboji premijerne runde u oba elitna razreda, a prvi čunjevi padat će i u Prvoj B ligi "Sjever", gdje nastupa i šest klubova s hrvatskog istoka.

Odmah na otvaranju čeka nas veliki derbi, na Pampas stižu kuglači Zaprešića, koji su u prošloj sezoni bili bez premca u domaćem prvenstvu, ali i iznimno uspješni na međunarodnoj sceni (osvojili Svjetski kup i Ligu prvaka). Osvojili su i šest od posljednjih sedam prvenstava države, stoga je jasno, kuglači Osijeka teško da su mogli dobiti težeg protivnika na startu novog prvenstva. Ždrijeb je takav da će za tjedan dana odraditi i gostovanje kod aktualnog pobjednika Kupa Hrvatske, splitskog Mertojaka. No ako su kuglači s Drave tempirali formu kako treba, moglo bi subotnje poslijepodne na Pampasu biti zanimljivo. Ostali susreti 1. kola: Željezničar (Čakovec) - Šubićevac (Šibenik), Medveščak 1958 (Zagreb) - Velebit (Otočac), Grmoščica (Zagreb) - Bjelovar i Mertojak (Split) - Zadar.

Nakon dugo vremena u elitnom razredu kuglača slavonska metropola neće imati i drugog predstavnika, no zato će kod kuglačica slavonska regija biti zastupljena dvama klubovima. Đakovčankama se u društvu najboljih priključio Osijek ‘97, koji će povratničku sezonu također otvoriti na Pampasu, u subotu točno u podne protiv Zagreba. Đakovčanke će sat vremena poslije prve hitce baciti u Poreču protiv Istre, a ostali su susreti: Admiral (Zagreb) - Karlovac, Split - Rijeka i Mlaka (Rijeka) - Podravka (Koprivnica).

Kod kuglača u Prvoj B ligi “Sjever” nastupa 12 klubova, a šestorka stiže iz Regije Istok. Dvostruki program bit će u Đakovu, gdje Fortuna dočekuje Obrtnik Torbar (Zagreb), a Đurđenovac Novsku. Pakrac je domaćin Slavoncu (Bukovlje), a Zrinski Pivovara (Osijek) čeka koprivničku Podravku. Bivši član elite osječki Kandit gostuje kod Lepoglave, a još se sastaju Elektra (Križevci) i Radnik (V. Gorica).
N. Benčina
Najčitanije iz rubrike