Sport
TREĆA HNL “ISTOK”

Derbi u Jelisavcu, Kutjevo ima težak izazov u Županji
Objavljeno 13. rujna, 2019.
Treća HNL “istok” došla je do četvrte etape koja nosi nekoliko zanimljivih susreta, a derbi kola igra se u Jelisavcu gdje neporaženi Vihor dočekuje uvijek neugodni Bedem iz Ivankova. Iako Vihor u prva tri kola nije još izgubio, Bedem je ispred njega u poretku jer za razliku od suparnika koji ima pobjedu i dva remija, Ivankovčani su ove sezone upisali dvije pobjede. U Jelisavcu su istaknute visoke ambicije, ali Bedem se dočekuju s puno opreza i poštovanja, jer Ivankovčani su momčad koja teško gubi utakmice u gostima. Osjetili su to Jelisavčani na svojoj koži prošle sezone kada je Bedem s “Koreje” otišao s bodom u džepu.

Drugoplasirana Slavonija na svom travnjaku u Požegi čeka novog trećeligaša NAŠK koji stiže pun samopouzdanja nakon što je u prošlom kolu upisao prvi trobod. Našičani su svladali Oriolik i vjeruju kako protiv favorizirane Slavonije mogu otkinuti bar bod. Marsonia je favorit uz Savu protiv Slavije iz Pleternice, momčadi koja ove sezone nije osjetila slast pobjede. Kvaliteta je na strani Brođana, ali Slavija je Marsoniji u prošlosti znala zadati dosta problema. Bodove bi kod kuće trebao zadržati i Zrinski koji je u četvrtom kolu domaćin Orioliku. Zrinski još nije primio pogodak, zabio je samo jedan, ali na kontu ima pet bodova jer je uz minimalnu pobjedu upisao i dva remija od 0:0. Orioliku na početku ovog prvenstva ne ide izvan Oriovca, na dva gostovanja su dva puta poraženi istim rezultatom - 3:0.

Đakovo Croatia je lošije od očekivanja ušla u prvenstvo, a priliku za prvu pobjedu imat će kod Sloge iz Nove Gradiške. Belišćani pak ne bi smjeli imati problema na svom terenu protiv Vukovara 1991, koji nema ni boda. Nakon poraza u Kutjevu momčad Davora Rupnika ima jasan cilj - pobjedu, a teško da će je Vukovarci u tom naumu zaustaviti.

Na vrhu je novak iz Kutjeva, koji je i najugodnije iznenađenje početka prvenstva. Kutjevo nakon tri kola ima stopostotni učinak i usamljeno je na čelu tablice sa svih devet bodova. Osim što pobjeđuju sve redom, Kutjevčani su i najefikasnija momčad lige, a mogu se pohvaliti i kako na domaće utakmice privlače najveći broj gledatelja. A ta simbioza naj, naj.. drži ih na prvom mjestu ukupnog poretka koje će pokušati sačuvati na gostovanju u Županji gdje ih čeka stari znanac iz četvrtoligaških nadmetanja, Graničar. Ujedno, nedjeljnim susretom Graničar - Kutjevo bit će zaokružena četvrta dionica Treće HNL “istok”. A. Grgić
Parovi 4. kola
Zrinski - Oriolik, Slavonija - NAŠK, Sloga NG - Đakovo Croatia, Vuteks Sloga - Čepin, Belišće - Vukovar 1991, Vihor - Bedem, Marsonia - Slavija (subota); Graničar - Kutjevo (nedjelja). Sve utakmice igraju se u 17 sati.
Najčitanije iz rubrike