Regija
5. FESTIVAL FOREST ART

Na Citadeli u Belišću prilika za mlade urbane umjetnike
Objavljeno 13. rujna, 2019.
BELIŠĆE - Poznata belišćanska udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono i ove je godine organizirala svoj tradicionalni Forest art - festival koji omogućuje mladim umjetnicima kreativno izražavanje, promoviranje, razmjenu znanja, ideja i iskustava.

Na ovoj manifestaciji koja se održava petu godinu zaredom, a programski realizira na prostoru kampa Citadele, umjetnici i kreativci dobivaju priliku predstaviti se kroz izlaganje svojih umjetničkih radova ili kroz izvedbu svojih radova. Kroz radionice i izložbe mladi će umjetnici imati priliku prezentirati svoja znanja i vještine te prikazati svoje skulpture, slike, grafike, instalacije ili performanse, a svi posjetitelji će moći uživati u njihovim prezentacijama.

Različite radionice poput plesa na svili, oslikavanja majica, radionica boja, izrada dream catchera, hekleraj caffea i mnoštvo drugih bit će upotpunjene glazbenim programom. Ove godine dvodnevni je program započeo šumskim pub-kvizom, a ova zanimljiva priča upotpunjena je i roštiljem, koktelima te vašarom uz glazbeni ugođaj s Jurjem i Josipom.

U subotu, 14. rujna na programu koji počinje u 10 sati organizatori očekuju nekoliko stotina posjetitelja na različitim programima i radionicama koje će voditi Željka Fuderer Levak, Katarina Bulut Čolaković, Barbara Soldić, Mira Anić, o Forest caffeu brinut će se Petar Alošinac, a nakit će prodavati Lucija Galić. Dodatni dašak atraktivnosti programu svojom radionicom Luk&strijela unijet će i Streličarska udruga Knez Domagoj Donji Miholjac. Bit će tu i vožnje zapregom do benta te izrada dream cathcera kao i ples na svili u zraku u koji će zainteresirane uvoditi Zorana Farkaš. Glazbeni dio programa odradit će Resident DJ, Gradske bitange, Rock Jam Session, Pjero Maltar, DJ te Aklea Neon.

Ove su se godine u pripremu manifestacije volonterima iz Valpovštine i aktivistima "Zvona“ pridružili i mladi iz svih dijelova svijeta, a posjetiteljima Forest arta pružit će se prilika i da uživaju u craft-pivu "Prandau" koje pravi Pivovara Dark Horse. Osim toga, sve posjetitelje koji na ovo događanje dođu biciklom, kao znak promicanja zdravog života, organizatori će nagraditi kuhanim kukuruzom. L.Aničić
Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

Najčitanije iz rubrike