Osijek
VELIKO PRIZNANJE UDRUZI SLIJEPIH OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

“Ruke koje osjete 3” među najboljim projektima prema ocjeni Vlade RH
Objavljeno 14. rujna, 2019.

Veliko priznanje Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dobila je ovih dana Udruga slijepih Osječko-baranjske županije, i to za svoj program "Ruke koje osjete 3". Program koji se uspješno provodi devet godina prepoznat je kao jedan od najboljih programa i projekata sufinanciranih u 2018. godini te je uvršten u najuži krug.

Predsjednik Udruge Ivan Deže nije krio zadovoljstvo što je taj program. u kojem četiri profesionalna masera pružaju usluge medicinske masaže, već gotovo cijelo desetljeće u vrhu, odnosno ocijenjen je kao jedan od najkvalitetnijih i najuspješnijih projekata organizacija civilnog društva iz javnih izvora.

Nedavno su nam u kontrolu došli predstavnici Ministarstva i pohvalili su naš prostor gdje svakodnevno rade četiri masera, no ni tad nismo znali da će se obavljati ocjenjivanje. Ovo je prvi put da smo dobili takvo priznanje i to nam jako puno znači, to više što je riječ o ovom programu koji je započeo 2011. godine i trajat će do 2020., objasnio je Deže, dodavši da su maseri zaposleni cijeli tjedan, od ponedjeljka do petka.

Naime, za 30-ak članova, koliko ih je u udruzi, masaža je besplatna, baš kao i za desetak štićenika Centra za inkluziju te nešto više od 30 korisnika u domu na Drinskoj. Za sve ostale građane cijena je simbolična i iznosi 50 kuna za 40 minuta medicinske masaže, a Deže sa zadovoljstvom kaže da im se godinama javljaju brojni klijenti.

- Razlika u cijeni masaže u salonima i ove kod nas čak je stotinu kuna, a, osim toga, naši maseri rade profesionalno, što će privući one kojima je masaža potrebna zbog zdravstvenog stanja. Dolaze nam i brojni poznatiji Osječani, među kojima su i glumci, sportaši, suci i brojni drugi. U konačnici, najvažnije je da dobiju uslugu koju traže - poručuje Deže. I doista je i dobiju, jer su "Ruke koje osjete 3" dobile priznanje na državnoj razini.

Marija Mihelić
Poticajan dopis Ministarstva
U dopisu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku stoji da je program udruge jedan od najboljih. Navedeno je to u izvješću Vlade Republike Hrvatske o financiranju projekata i programa organizacija civilnog društva iz javnih izvora u 2018. godini, odnosno u posebnom poglavlju o financiranju najkvalitetnijih i najuspješnijih projekata i programa. Od udruge je zatraženo da kratko opiše postignuće programa, s naglaskom na konkretnim potrebama i postignućima uz podatke o korisnicima i provoditeljima programa.
Možda ste propustili...

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike