Osijek
POTPISANI UGOVORI U ŽUPANIJI

Za obnovu ambulanti u Antunovcu, Čepinu i na Jugu 2 - 5,5 mil. kn
Objavljeno 14. rujna, 2019.
Ovo je prvi projekt ovakvog tipa koji je Dom zdravlja, a na poticaj Osječko-baranjske županije i župana, samostalno aplicirao

S pet i pol milijuna kuna počinje obnova objekata ambulanti Doma zdravlja Osijek u Antunovcu, Čepinu i na Jugu 2. Ravnatelj DZ-a Osijek Mato Lukić potpisao je jučer ugovor s izvođačima Izo Građenje Konzalting Osijek i Kulić Invest Vinkovci.

- Ovo je prvi projekt ovakvog tipa koji je Dom zdravlja, a na poticaj Osječko-baranjske županije i župana, samostalno aplicirao. Ovo sigurno neće biti posljednji projekt energetske učinkovitosti koji ćemo raditi. Usporedno s ovim projektom radimo i projekt dostupnije primarne zdravstvene zaštite u kojem upravo na ove tri lokacije radimo dizalo u Čepinu i na Jugu 2, a u Antunovcu su završene rampe za prilaz invalida - kazao je Lukić.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ivana Stanić napomenula je kako Županija i kroz ovaj projekt prepoznaje načelo zdravstvene zaštite, tako da će i ovim projektom pridonijeti temeljnim načelima sveobuhvatnosti, cjelovitosti, pristupačnosti i dostupnosti zdravstvene zaštite stanovništvu. Nataša Tramišak, pročelnica županijskog Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU, kaže kako je zadovoljna što će se u konačnici i s ovim projektom postići da se što više objekata obnovi sredstvima EU-a. "Drago mi je da su zdravstvene ustanove preuzele inicijativu uz našu podršku i samostalno prijavile projekt. Ovdje je važna investicija jer osim od EU-a, 60 posto, koliko oni daju za ovaj projekt energetske obnove, 40 posto su vlastita sredstva. Očekujemo i potporu države da se uključi, a za ostalo tu su i Županija i nadležna lokalna samouprava koja će zasigurno pomoći da se ovaj projekt do kraja i provede", kazala je Tramišak.

- Kada se podvuče crta, možemo kazati da u ovoj godini Županija odrađuje izuzetno veliki broj projekata i financijski i brojčano - rekapitulirao je župan Ivan Anušić.

- Kroz projekt dostupnija primarna zdravstvena zaštita obnavljamo zgrade svih šest domova zdravlja u županiji, ugovoreni su radovi za više od devet milijuna kuna po domovima zdravlja i 13 milijuna kuna je vrijednost medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme koja se nabavlja. Već smo 70 posto projekta odradili, isporučeno je više od pet milijuna kuna vrijedne opreme, više od tri milijuna je ugovoreno i bit će isporučeno u sljedećih 60 dana. Velika smo ulaganja imali u adaptaciju rodilišta u Đakovu - u ordinacije opće ginekologije i pedijatrije, riječ je o 3,2 milijuna kuna. Što se tiče DZ-a Osijek, sva ulaganja koja sam spomenula na radovima u vrijednosti su 3,5 milijuna kuna, plus dodatnih 2,5 milijuna kuna za opremu u DZ-u Osijek. Što se tiče opreme za DZ Osijek, riječ je o opremi za ginekologiju, pedijatriju, tu ima različite vrste opreme, ultrazvuka, rendgena - kaže Tramišak.

Darko Pejić
ANUŠIĆ: OBNOVIT ĆEMO SVE OBJEKTE
Župan Ivan Anušić kazao je kako planiraju obnoviti sve zgrade u županijskom vlasništvu do kraja mandata - tu misli na objekte DZ-a Osijek, domove za stare i nemoćne, srednje i osnovne škole.

- U energetsku obnovu ići će sve zgrade, ako ne stignemo baš sve do kraja ovog mandata, obnovit ćemo bar devedeset i nešto posto naših objekata. U tim projektima prednjačimo u Hrvatskoj, nastavit ćemo i ove godine tako i, naravno, i istim ritmom u budućnosti. Sredstva za to su iz EU fondova i dio iz Osječko-baranjske županije - obećava Anušić.
Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike