Mozaik
JEDANAESTO NACIONALNO NATJECANJE

Prijave za Croatian Blues Challenge do 20. listopada
Objavljeno 14. rujna, 2019.
Počele su prijave za jedanaesto nacionalno natjecanje najboljih hrvatskih blues-glazbenika – Croatian Blues Challenge. Nakon prošlogodišnjeg izdanja u Puli, Challenge se vraća u Zagreb, u klub Hard Place. Natjecatelji će nastupiti 24. listopada u solo/duo kategoriji i 25. listopada u band kategoriji, a 26. listopada rezerviran je za pobjednike u obje kategorije te posebne goste.

Prijave za 11th Croatian Blues Challenge traju do nedjelje 20. listopada 2019. u ponoć, a izvođači se prijavljuju preko ovog linka: www.hrvatskebluessnage.hr/prijavnica-za-challenge-129.

Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues-natjecanju 36th International Blues Challengeu, koji će se od 28. siječnja do 1. veljače održati u prijestolnici bluesa Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 11th European Blues Challengeu, koji će se održati 2022. Da hrvatski blueseri imaju što reći na velikoj svjetskoj blues-pozornici potvrđuje činjnica da su četiri naša predstavnika (Tomislav Goluban, Sunnysiders, Delta Blues Gang, Zack Dust & Jura Geci) ušla u polufinale International Blues Challengea u Memphisu.

Udruga “Hrvatske blues snage” promiče blues-glazbu u Hrvatskoj te okuplja brojne zaljubljenike u blues, glazbenike, novinare, izvođače, agencije, diskografske kuće, klubove… Do sada je organizirala više od 400 koncerata, deset Zagreb International Blues Festivala, deset Croatian Blues Challengea, objavila desetak kompilacijskih albuma, 11 godina zaredom poslala predstavnike u Memphis na International Blues Challenge... T.K.
Najčitanije iz rubrike