Učionica
NA SVEUČILIŠTU U OSIJEKU OTVORENO JEDNO OD TRIJU NOVIH STUDENTSKIH SREDIŠTA U HRVATSKOJ

Osječke studentice i studenti dobili nov prostor za druženje i učenje
Objavljeno 14. rujna, 2019.

Za predavanja, radionice, tribine, učenje i rad na projektima te sve druge aktivnosti dodatnoga obrazovanja i usavršavanja, ali i za druženje, služi osječkim studentima i mladima novo multimedijalno studentsko središte „Stanica 50“, smješteno u prizemlju Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek koje je Coca-Cola dana 22. ožujka 2019. na korištenje svečano predala Studentskomu zboru Sveučilišta u Osijeku.


Tada je osječko Sveučilište, uz ono u Dubrovniku i Puli, postalo jedno od triju vlasnika modernih informatički opremljenih prostora za stjecanje novih znanja i vještina te razvijanje kreativnih potencijala ukupne vrijednosti oko milijun kuna, a sve zaslugom upravo studenata i građana koji su u natječajnom postupku prethodnih mjeseci glasovali za Sveučilište u Osijeku. Riječ je o projektu kojim je, u povodu 50. obljetnice djelovanja u Hrvatskoj, tvrtka Coca-Cola željela društveno-odgovornim poslovanjem, kakvo uobičava, pridonijeti zajednici, i to ulaganjem u mlade. „Prostor je namijenjen svim studentima i mladima u Osijeku za razvijanje znanja, vještina i kreativnosti kako bi kasnije lakše pronašli posao i u konačnici ostali u Hrvatskoj. Nastojat ćemo u taj prostor dovesti i naše radionice za mlade nezaposlene osobe u projektu 'Coca-Colina podrška mladima'“, istaknula je na otvorenju Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole u Hrvatskoj. Prostor je opremljen računalima, internetom i suvremenom audiovizualnom opremom, a aktivnosti će osmišljavati i njima koordinirati Studentski zbor. „Sada imamo nov prostor u kojem se studenti, naše udruge i studentski zborovi mogu susretati, mjesto gdje ćemo upoznavati kolege s drugih sastavnica, učiti i povezivati se. Dobro su došli svi, pogotovo studenti onih fakulteta i sveučilišnih odjela koji nemaju kapacitete za osiguravanje prostora studentima u kojem mogu biti između predavanja ili za njihove studentske udruge“, rekla je tada Tamara Mazur, v. d. predsjednice Studentskoga zbora Sveučilišta u Osijeku.


Svečanom su otvorenju novoga studentskog središta „Stanica 50“ nazočili i Coca-Colin projekt pohvalili prof. dr. sc. Vlado Guberac, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić te Goran Ivanović, zamjenik župana Osječko-baranjske županije.
Jasenka PEJAKOVIĆ
Možda ste propustili...