Učionica
19. OSJEČKO LJETO KULTURE

Trinaestero osječkih studentica ponovno vrijedno radilo na OLJK-u
Objavljeno 14. rujna, 2019.
I ove se godine u okviru Osječkoga ljeta kulture 2019. pružila izvrsna prigoda za rad studenticama i budućim studenticama nekoliko fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Sveučilišta u Zagrebu.

Ukupno 13 studentica s Ekonomskoga fakulteta u Osijeku, Prehrambeno-tehnološkoga fakulteta Osijek, Filozofskoga fakulteta Osijek, Pravnoga fakulteta Osijek, Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek (smjera Sestrinstvo), Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta u Zagrebu (Biološki odsjek) i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu sudjelovalo je u ostvarenju programa OLJK-a 2019. Angažirane u biljeterskoj službi najveće kulturne manifestacije u istočnoj Hrvatskoj, uz zanimljiv rad s ljudima, komunikaciju s umjetnicima i publikom imale su prigodu vidjeti mnogo izvrsnih predstava, sudjelovati u pripremi izložaba, književnih susreta, radionica i koncerata te steći dragocjeno organizacijsko iskustvo u pripremi sličnih projekata u kulturi. Studentice su svoje zadatke obavljale sa zanimanjem pa su uz rad prikupljale informacije korisne za nastavak studija i buduće poslovne karijere.

Osječko ljeto kulture 2019. u organizaciji i produkciji Grada Osijeka trajalo je od 28. lipnja do 14. srpnja 2019. Građani su mogli uživati u 56 visokokvalitetnih programa iz područja kazališne, koncertne, glazbene, likovne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti. U 17 dana, koliko je trajao ovogodišnji program, kroz 22 lokacije u gradu prošlo je oko 600 umjetnika. Najveći obol OLJK-u, kao i prethodnih 18 godina, dalo je oko 10 000 posjetitelja koji su s nestrpljenjem iščekivali i s velikim zanimanjem popratili taj događaj.
Mirta MARIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike