Učionica
RADIONICA „KRENI U BUDUĆNOST BEZ PLASTIKE“ U SKLOPU PROJEKTA MOVECO

Predstavljene zakonske obveze i promjena regulative u području plastike i ambalaže
Objavljeno 14. rujna, 2019.
TERA Tehnopolis d.o.o. u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca – Regionalnim uredom Osijek i Gradom Osijekom organizirala je jednodnevnu radionicu pod nazivom „Kreni u budućnost bez plastike“ na kojoj su predstavljene zakonske obveze i promjena regulative u području plastike i ambalaže.

Radionica je organizirana u sklopu projekta MOVECO koji sufinancira Europska komisija kroz program Interreg, Danube Transnational Programme (ERDF, IPA). TERA Tehnopolis d.o.o. hrvatski je konzorcijski partner u projektu MOVECO koji podiže svijest o cirkularnoj ekonomiji među tvrtkama, istraživačkim institutima, vlastima, institucijama gospodarskoga razvoja i građanima. Od prosinca 2016. dvanaest projektnih partnera i četiri strateška partnera iz deset država ostvaruju suradnju sa svrhom promicanja znanja o cirkularnoj ekonomiji i poboljšanja okvirnih uvjeta za cirkularne proizvode i poslovne modele u Dunavskoj regiji. U okviru projekta ciljane skupine korisnika nastoje suradnjom iskoristiti potencijale cirkularne ekonomije na tom području kako bi ojačale konkurentnost, potaknule sigurnost opskrbe, ostvarile ekonomski rast te otvorile nova radna mjesta.

Jednodnevna se radionica fokusirala na promjenu regulative u području plastike i ambalaže. S obzirom na to da je Europski parlament izglasao zabranu korištenja jednokratne plastične ambalaže, koja stupa na snagu 2021. godine, u cilju smanjenja onečišćenja okoliša i korištenja prirodnih resursa, proizvođači i korisnici takve ambalaže suočeni su s velikim promjenama. Radionica je bila prilika informirati se o svim problemima, promjenama i mogućim rješenjima toga područja kao i upoznati se s primjerima dobre prakse te tako unaprijediti vlastito poslovanje.
TERA Tehnopolis, Monika KRALJ
Možda ste propustili...

NASTAVAK MEĐUNARODNIH AKTIVNOSTI MEDICINSKOGA FAKULTETA OSIJEK

Gorući javnozdravstveni problemi današnjice i načini njihova rješavanja

PREDAKTIVNOSTI EUROPSKE NOĆI ISTRAŽIVAČA 2019. NA FAKULTETU ELEKTROTEHNIKE, RAČUNARSTVA I INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA OSIJEK

Na FERITU-u organizirani Labus zimska škola 2019. i 3. Labus sajam

7. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ O POVIJESTI BALKANA UBTAS

Znanstvenici iz osam europskih zemalja raspravljali o migracijama na Balkanu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MALI JUBILEJ SLUŽBENOGA MJESEČNOG GLASILA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Sveučilišni glasnik slavi objavu 50. broja

2

ODJEL ZA BIOLOGIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Produciraju vrhunske znanstvenike i stručnjake u području prirodnih znanosti, polju biologije

3

REALIZIRAN PROJEKT SREDIŠNJEGA DRŽAVNOG UREDA ZA HRVATE IZVAN HRVATSKE

Ukupno 33 polaznika Ljetne škole Domovina iz šest zemalja svijeta posjetili Osijek i Sveučilište