Novosti
AFERA DNEVNICE: SUĐENJE TOMISLAVU SAUCHI I SANDRI ZELJKO

Obrana će osporavati grafološko vještačenje
Objavljeno 12. rujna, 2019.
Obrana Tomislava Sauche, kojeg Uskok tereti da je zajedno sa Sandrom Zeljko lažirao 125 putnih naloga, najavila je u četvrtak na zagrebačkom Županijskom sudu da će tijekom postupka osporavati grafološko vještačenje potpisa na putnim nalozima, a obrana Sandre Zeljko uvodni će govor iznijeti nakon izvođenja dokaza optužbe.


Sauchin branitelj, odvjetnik Darko Maržić, kazao je da je najvažnije utvrditi je li njegov branjenik potpisao putne naloge, a nakon njega i drugi predstojnici ureda premijera. "Nelogično je da se Saucha kao pravnik, predstojnik ureda premijera Zorana Milanovića i jedan od deset najvažnijih političara u to doba, bavio, uvjetno rečeno, sitnim kriminalom, pa je stoga najvažnije utvrditi vjerodostojnost grafološkog vještačenja. Vještaci Centra za kriminalistička vještačenja potrošili su dvije minute po potpisu, za koje ne znamo jesu li originalni, te su u jednom danu vještačili 250 dokumenata", kazao je Maržić, ocijenivši da i ostali vještaci nisu vjerodostojni i objektivni. Uz to, Maržić tvrdi kako je nelogično da je Saucha pomagao Zeljko u vrijeme svog mandata a da je ona isto kazneno djelo mogla nastaviti sama, a Sauchina je braniteljica Ivana Saucha dodala da su nalazi Centra za kriminalistička vještačenja "sramotni".


U uvodnom govoru zamjenik ravnateljice Uskoka Krešimir Ostrogonac je kazao da će tijekom procesa dokazati kaznena djela koja se Sauchi i Zeljko stavljaju na teret, a što će potkrijepiti materijalnim dokazima, iskazima svjedoka i rezultatima grafološkog vještačenja. Pritom je ustvrdio da su tijekom istrage provedena tri vještačenja koja su utvrdila da je Saucha potpisao sporne naloge.
Saucha i Zeljko su se na početku suđenja u tzv. aferi dnevnice izjasnili da nisu krivi za lažiranje putnih naloga, čime su, prema Uskokovoj optužnici, napravili štetu od 960.000 kuna. Uskok Sauchu tereti da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge, zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Zeljko, koja je to navodno nastavila činiti i nakon Sauchina odlaska iz kabineta. H
Možda ste propustili...

“PROBLEM S OSOBNIM ISKAZNICAMA JE U DOMENI MINISTARSTAVA”

Izbori prošli regularno, ponavljaju se samo na dva biračka mjesta

STRUČNJACI UPOZORAVAJU NA NEZDRAVE NAVIKE

Svaka četvrta osoba ima nealkoholnu masnu jetru

Najčitanije iz rubrike