Sport
USPJEŠNA OSJEČKA MLADOST

Bez milosti za goste, Osijek II još nikada nije izgubio utakmicu u Gradskom vrtu
Objavljeno 13. rujna, 2019.

Novi trener Osijeka II Igor Tolić nastavlja čuvati tradiciju koju su mu u nasljeđe ostavili njegovi prethodnici na klupi, Dino Skender i Ronald Grnja. Pomalo ispod radara prolazi priča kako mlada osječka momčad još uvijek nije izgubila ni jednu drugoligašku utakmicu u Gradskom vrtu.

U 16 susreta 13 pobjeda i tri remija. Dosad su samo Lučko, BSK i Solin uspjeli osječki stadion napustiti neporaženi. Posljednja žrtva bila je Kustošija, koja objektivno nije imala previše izgleda za izbjegavanje poraza premda bijelo-plavi nisu pružili baš nezaboravnu igru. U unaprijed odigranoj utakmici 4. kola Osijek II je tijekom tih 90 minuta baš igrao svakako. Bilo je dobrih dionica, ali i onih kada su djelovali baš zabrinjavajuće jer su sami sebe "ubijali" brojnim neforsiranim pogreškama u otvaranju igre. Bez obzira na sve to, mogli su susret riješiti davno prije negoli je Dion Drena Beljo u sudačkoj nadoknadi svojim prvoligaškim prvijencem zaključio priču. Prije toga mogao se mladi Vinkovčanin u dresu Osijeka II proslaviti jer je imao još tri velike prilike. No s obzirom na "godinu proizvodnje" (2002. godište) ti promašaji mu se mogu i moraju oprostiti. To više što je doista riječ o izvanserijskom talentu koji bi, uz pravilan i miran razvoj, jednostavno morao izrasti u vrhunskog napadača. Osijek u rukama ima pravog dragulja koji već u ovoj ranoj dobi iskazuje neke tehničke stvari koje već jako dugo nismo vidjeli kod mladih igrača. Jedino čemu se nadamo je da mu glavu neće pomutiti kojekakvi agenti ili menadžeri i prerano ga odvesti iz Hrvatske.

- Kustošija je bila čvrst protivnik. Iako smo poveli u prvom poluvremenu, nismo imali baš puno šansi. U nastvaku su nas uspjeli malo i pritisnuti, ali smo ipak bili dominantniji. Drago mi je da sam postigao pogodak, nakon nekoliko propuštenih prilika. Očekujem u nastavku sezone još bolje igre, da popravim realizaciju i u svemu napredujem - rekao je Dion Drena Beljo, mladi napadač Osijeka II.

Inače, Zagrepčane je otvorio njihov bivši igrač Toni Kolega atraktivnim pogotkom nakon nešto manje od pola sata igre. Bio je raspoložen i za igru jer je osim pogotka bio i kreator prvih nekoliko prlika koje su stvorili Osječani. Uz njega svidio se i mladi Brazilac Almeida. Ipak, pred trenerom Igorom Tolićem još je veliki posao kada je u pitanju stvaranje fizionomije momčadi. Igra iz zadnje linije ne funkcionira baš uvijek kako bi trebala. Sredinom drugog poluvremena upravo su se u tom dijelu igre počele nizati ozbiljne pogreške koje su ponudile priliku gotovo neopasnoj Kustošiji za povratak u život. Osijek II ima problem kreacije u veznom redu jer osim Hrvoja Ilića te Tomislava Bliznaca, koji tek dolazi, ostali igrači koje Tolić ima na raspolaganju nisu baš plemenitog kova. Ili možda nisu to bili tog poslijepodneva.

No bez obzira na sve te "problemčiće" upisana je nova pobjeda koja će omogućiti Igoru Toliću miran nastavak rada na stvaranju prepoznatljive igre i razvoju tih mladića, a spajanje tih dvaju segmenata nikada nije bilo laka zadaća. D.Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike