Sport
IVAN ŠUNDA, TRENER RUKOMETAŠA OSIJEKA

Malo smo iskusniji i prva nam je zadaća smanjiti oscilacije
Objavljeno 13. rujna, 2019.

Predstojećeg vikenda započinje klupska rukometna sezona u Hrvatskoj. U Prvoj ligi "sjever" za muškarce, koji je zapravo drugi rang natjecanja, i ove godine igrat će rukometaši Osijeka. Bit će to jubilarna deseta sezona kako muški osječki rukometni klub ne igra u elitnom klupskom natjecanju u Hrvatskoj.

Naravno, uoči svake sezone pitanje je - je li upravo to ta godina? Koliko vrijedi aktualna momčad Osijeka, teško je predvidjeti. Najrealnije odgovore neće dati ni subotnja utakmica u dvorani Zrinjevac u kojoj će Osječani dočekati bivšeg premijerligaša zagrebački Metalac.

- Mi moramo ići utakmicu po utakmicu i tako se pripremati zato što smo i prošle godine znali upravo vrlo kvalitetno odigrati protiv favoriziranih momčadi, a onda prosipati bodove u sljedećem kolu protiv objektivno slabije momčadi. Imamo i dalje na okupu relativno mladu momčad. Stoga će biti najvažnije ove sezone smanjiti oscilacije - pričao je Ivan Šunda, trener rukometaša Osijeka.

U odnosu prema prošloj sezoni u momčadi više nema vratara Vešligaja, koji se vratio u Našice, te Stojnovića i Jurića koji su se odlučili za sudački poziv.

- Stojnovićevu poziciju pokrili smo dolaskom Šimića iz Đakova. Na lijevom krilu registriran je povratnik Frano Zrno koji bi trebao nadomjestiti Jurića. Što se tiče Vešligaja, tu smo malo hendikepirani. Uz Sandra Kolara, koji je također još uvijek mlad vratar, imamo dvojicu posve mladih vratara pa vjerujem kako će se jedan od njih nametnuti tijekom sezone.

Odradili su rukometaši Osijeka dovoljan broj kvalitetnih kontrolnih utakmica. Gostovali su u Tuzli, Mađarskoj, a "generalku" su odradili u Srbiji. U Riđici na tradicionalnom turniru koji organizira Rukometni klub Dalmatinac.

- Imali smo opciju odlaska ponovno u Mađarsku, ali smo se odlučili za Riđicu jer je na tom turniru nastupila i Spačva od koje smo tijesno izgubili, premda je dojam kako smo se sami pobijedili. Ali, kako se radi o našem premijerligašu koji je igrao Ligu za prvaka, zadovoljan sam kako smo se predstavili u tom susretu.

Đakovčanin na klupi Osijeka drugu sezonu povest će klub u prvenstvo. Kako je on zadovoljan svojim trenerskim putem?

- Prihvatio sam ulogu prvoga trenera prošle godine neposredno prije početka prvenstva. Stoga je sve to bilo pomalo i za mene iznenađujuće. Sada sam godinu dana iskusniji, vjerujem i pametniji, pa su se i kod mene stvari prilično stabilizirale. Zato sam i ja znatiželjan što će nam donijeti moja druga godina na klupi Osijeka - zaključio je Ivan
Šunda. K. Lacković
Možda ste propustili...

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

UPITAN I NASTUP NA “TOURU”

Vingegaard je završio na operacijskom stolu

MALA ODBOJKA NA REGIONALNOJ RAZINI

Rivalima motiv za dalje, Mursi primat

Najčitanije iz rubrike