Sport
ŽRK OSIJEK

Slika ekipe i kluba posve je drukčija nego prošle sezone
Objavljeno 13. rujna, 2019.
Trener Jasmin Mrkonja zadovoljan je odrađenim tijekom priprema

Pred rukometašicama Osijeka ovog je vikenda početak novog prvenstva u Prvoj HRL, u kojem će imati mnogo veće ambicije negoli u prošlosezonskom. Tada je u završnici osiguran ostanak u društvu najboljih, a u novoj sezoni Osječanke pucaju na više ciljeve.


Kao uvod u takvo što trebalo je poslužiti pripremno razdoblje, tijekom kojeg su igračice Jasmina Mrkonje odigrale ukupno šest prijateljskih utakmica. Upisale su četiri pobjede i dva poraza, a posljednje su provjere odradile prošlog vikenda, kada su slavile na svom turniru, četvrtom izdanju Osijek Trophyja. Osječanke su tada uvjerljivo porazile Krivaju Zavidovići te potom u finalu nadigrale i Sesvete Agroproteinku, što je bio razlog za Mrkonjino zadovoljstvo.


- Ovo je bio finiš naših priprema za početak prvenstva i mogu biti zadovoljan. Krivaja očito nije na nivou hrvatskog rukometa, a protiv Sesvećanki imali smo jednu pravu, ozbiljnu utakmicu, u kojoj smo vidjeli gdje smo trenutno. Nedostajale su im dvije-tri važne igračice, ali rekao sam svojim djevojkama da o tome ne razmišljamo, nego da odigrajju maksimalno u posljednjoj povjeri i iskoriste je da se napune samopouzdanjem. I dobro su odgovorile na moje zahtjeve. Bila je to lijepa utakmica, u kojoj smo imali raspoloženu vratarku Magdalenu Brkić, a imali smo i Doru Lacković, koja se "vratila" nakon nekoliko utakmica ispod svoje razine. Općenito, većina je igračica bila na pravom nivou, što me raduje prije početka prvenstva. U finalu sam nešto manje mijenjao, jer ipak je ovo naš turnir i htjeli smo ga osvojiti - osvrnuo se na uspješno odrađen turnir trener ŽRK-a Osijek, istaknuvši kako je ekipa većim dijelom odradila ono što od nje očekuje u utakmicama za bodove.


- Odigrali smo nekih 70 posto utakmica na nivou kako možemo i kakav bih ja želio. Bilo je, normalno, i određenih padova, ali nismo dopustili suparniku ni jedno izjednačenje, što je također važno sa psihološke strane. Zadovoljan sam, imamo pred sobom još nekoliko dana za osvježavanje ekipe, a već je primjetno da su u našoj igri usvojeni neki mehanizmi.


To bi trebalo biti vidljivo i uspješno i na startu prvenstva, u koje Osječanke kreću ove nedjelje, gostovanjem kod novog prvoligaša Sinja. Za Mrkonju nema dvojbi kako se njegova ekipa treba postaviti u tom susretu.
- Idemo u Sinj boriti se i pobijediti. Nemamo što kalkulirati, pogotovo kada pogledamo raspored. U prva dva kola igramo protiv novih prvoligaša, Sinja i Virovitice, nakon čega nas čekaju jake i favorizirani Podravka Vegeta i Lokomotiva. Bilo bi stoga jako dobro dobiti te prve dvije utakmice i onda neopterećeno odigrati protiv glavnih favorita naše lige - jasna je želja trenera osječkih rukometašica.


Goran Roguljić
Možda ste propustili...

NOVA TRI BODA NA KONTU LIDERA

Zrinski nije zabio pogodak, ali je pobijedio

MALA ODBOJKA NA REGIONALNOJ RAZINI

Rivalima motiv za dalje, Mursi primat

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana