Regija
NAJKASNIJE DO KRAJA GODINE S RADOM ZAPOČINJE PRODUŽENI BORAVAK OSNOVNE ŠKOLE

Poduženi boravak omogućit će samo prvu smjenu za najmlađe
Objavljeno 13. rujna, 2019.
BELI MANASTIR


Nova školska godina počela je prije pet dana, ali zgrada produženog boravka pri OŠ Dr. Franje Tuđmana još uvijek nije spremna za prihvat prvih učenika. Dakako da je dio nezadovoljnih roditelja stoga odlučio uputiti javne primjedbe, pitajući se u čemu je zapravo problem.


- Nikakvih problema nema. Rok još uvijek nije ‘‘probijen‘‘ i činimo sve kako bi novi produženi boravak što prije bio u funkciji - kaže ravnatelj belomanastirske osnovne škole, Damir Mendler, dodajući kako je planirano da produženi boravak proradi krajem godine, što će se najvjerojatnije i dogoditi. Podsjeća kako su radovi na izgradnji nove zgrade, ‘‘naslonjene‘‘ na postojeću, krenuli u travnju prošle godine te kako su nakon njihova završetka započele javne nabave za inventar, knjige, informatičku opremu i slične. I dok je ‘‘priča‘‘ oko jednostavne javne nabave namještaja i knjiga, primjerice, već gotova, određeni problem predstavlja nešto skuplja i kompliciranija nabava informatičke opreme, poput pametnih ploča, tableta i računala.


- U ovakvim procesima normalne su žalbe. Tako se jedna kuća koja se bavi prodajom takve opreme žalila na odabir ponuditelja, pa je cijeli slučaj još uvijek na resornim ustanovama - priča Mendler, naglašavajući kako je žalba, po njemu, zasnovana na minornim pojedinostima, poput broja dodira na pametnim pločama, njihovoj svjetlini i sličnim parametrima. Smatra kako bi, da nije bilo žalbe, cijeli prostor produženog boravka već bio spreman za prihvat učenika, ali podsjeća kako rokovi još uvijek nisu istekli. Naglašava dobru suradnju s Gradom Belim Manastirom, uz čiju će pomoć na vrijeme biti postignut konačni cilj.


- Osim praćenja modernih školskih trendova, plan nam je, nakon što produženi boravak konačno proradi, za prve i druge razrede osigurati nastavu u jednoj smjeni. Učenici prvih i drugih razreda, koji to žele, u produženom boravku nakon redovne nastave mogu ostati do poslijepodnevnih sati, odnosno do kraja radnog vremena njihovih roditelja. Učiteljica, ili više njih, u ovisnosti o dogovoru s Gradom, tamo će im pomagati u pisanju zadaće, učenju i slično. Za sada je jedino sporna cijena ručka (doručak je svim učenicima besplatan, nap. a.), ali se nadam da ćemo pronaći sponzora za sufinanciranje - ističe Mendler. Dodaje kako slični programi u Hrvatskoj već postoje, ali su prvi u Baranji.
No naglašava kako su sigurno među prvima u Hrvatskoj koji imaju organizirani produženi boravak za učenike koji imaju probleme s učenjem, u vlastitoj obitelji i slično. Njima je, naglašava, osiguran besplatni ručak tijekom produženog boravka te visoki pedagoški standardi.


Ivica Getto
Damir Mendler, ravnatelj belomanastirske osnovne škole

U ovakvim procesima normalne su žalbe. Tako se jedna kuća koja se bavi prodajom takve opreme žalila na odabir ponuditelja, pa je cijeli slučaj još uvijek na resornim ustanovama
3,34 milijuna kuna
Izgradnja zgrade za produženi boravak učenika OŠ Dr. Franje Tuđmana započela je u travnju prošle godine. Njezina je veličina oko 320 četvornih metara i spojena je sa sjevernim pročeljem školske zgrade. Namijenjena je za produženi boravak učenika nižih razreda škole i potrebe školske knjižnice. Vrijednost investicije je 3,34 milijuna kuna, a riječ je o projektu iz Intervencijskog plana.
Možda ste propustili...

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike