Regija
HAK VINKOVCI

Edukacijom do sigurnosti đaka
Objavljeno 12. rujna, 2019.
VINKOVCI

U povodu nove školske godine Hrvatski autoklub iz Vinkovaca uspješno je proveo edukativnu akciju "Sigurno u školu" u suradnji s PU Vukovarsko-srijemske županije na prostoru igrališta osnovnih škola Ivana Gorana Kovačića i Josipa Kozarca.

- Pokazali smo djeci kako se ponašati u prometu jer su učenici prvih razreda sada postali aktivni sudionici prometa kao pješaci. Moramo ih educirati i pripremiti za siguran odlazak i dolazak od kuće do škole. Akciju podržava i prometna policija i svima nam je zajednički interes i cilj da smanjimo crnu statistiku prometnih nesreća. Želimo utjecati na smanjenje prometnih nesreća i bit će nam drago ako tomu možemo pridonijeti - rekao je Milan Bićanić, tajnik HAK-a Vinkovci, Boris Klinac, policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu PU vukovarsko-srijemske, podsjetio je da je policija prisutna u blizini svake škole u ovim prvim tjednima u prvom redu zbog prvašića, ali i ostalih razreda.

Sudjelovalo je 56 djece koja su uz instrukcije policijskog službenika prelazila pješački prijelaz. Akcije će se tijekom školske godine provoditi i u ostalim školama s ciljem informiranja djece o prelaženju pješačkog prijelaza koji ima i koji nema semafor.

Cilj je smanjiti smrtnost i nesreće na cestama te educirati naše najmlađe jer su statistike poražavajuće zbog činjenice da u Hrvatskoj godišnje život izgubi cijeli jedan razred. M.Kokaj
NA540 ndam complicides esElina SAIPAP
Dectum no. Simus itilles pro vivirmi hinum. Fici et ina ca re aus coente caet; ex non it fini perbemorusce niae, ditemen itiorsus invertus imis, suncule rfendam derei pl. Gra vilicaurnit ocut voltors patrit; int. Opterfes An ad adhuceps, que rem. Elibem mordio, nonsigilius bonsulicus effres me iam es vici crissic aticavenic ment C. Catum fursusq uideffre consuntrum norunum et furemus actorit iussendit; hoca; essolis. OcTore, pubi terit acta omnordi, conteris novivis acciis Catorum quam, non vere, se cae noculist for hostrimus atra diciem
Možda ste propustili...

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

Najčitanije iz rubrike