TvObzor
PREDSTAVLJENA NOVA JESENSKA SHEMA HRT-A

Jesen u mom domu: dom je tamo gdje je HRT
Objavljeno 13. rujna, 2019.
Jesenska shema počinje 16. rujna 2019. te na male ekrane donosi raskošan program sastavljen od vrhunskih domaćih i stranih dokumentarnih i dramskih serija

Hrvatska radiotelevizija u ponedjeljak, 9. rujna, predstavila je svoju jesensku programsku shemu koja na male ekrane donosi velik broj novih premijernih sadržaja svih formata.

Program pod naslovom Jesen u mom domu – dom je tamo gdje je HRT, u televizijskom studiju “Anton Marti” vodili su HRT-ovi djelatnici Danijela Trbović i i Mirko Fodor, a prezentaciju je otvorio Filip Merčep, jedan od najboljih naših predstavnika na Euroviziji mladih glazbenika (koja će se 2020. održati u Hrvatskoj). Atraktivnosti događaja pridonio je i nastup pjevačice Severine koja je izvela dva glazbena broja.

Jesenska shema počinje 16. rujna 2019., i na male ekrane donosi raskošan program sastavljen od vrhunskih domaćih i stranih dokumentarnih i dramskih serija, filmova te sportskih, zabavnih, glazbenih i informativnih sadržaja.

Najavljujući novitete jesenske sheme, glavni urednik televizijskih programa HTV 1, HTV2, HTV 3, HTV 4 i Međunarodnog programskog kanala Bruno Kovačević rekao je kako se već već godinu i pol dana radi na ovoj programskoj shemi.

Od ove jeseni gledatelje tako očekuju i novi dramski sadržaji i to General, Novine, Svećenikova djeca, Nestali, kao i premijerni domaći filmovi: Moj dida je pao s Marsa, Duboki rezovi. Od domaćih dokumentarnih serija tu su Cuba si, Cuba no, Predsjednik, Najveće svjetske fešte, Apsurdistan, Uskoci, Opstanak i Liječnici političari.

Među vrhunskim stranim serijama tu su naslovi Amerikanci, McMafia, Medici Masters of Florence, Berlin Babylon, Anna Karenina - Vronsky Story, Kuća od karata, Aplle Tree Yard, Igre prijestolja i Sluškinjina priča.

Među novostima u jesenskom programu HRT-a je i kulinarski show “Kuhan i pečen”, koji kreće od 1. listopada na HTV 2 u večernjem terminu, a urednice su Andrijana Škorput i Mirna Dvorščak. Svi ljubitelji kvizova s nestrpljenjem iščekuju povratak “Milijunaša” s Tarikom Filipovićem. Popularni show “Volim Hrvatsku” nastavlja se s novim epizodama i ove jeseni.

Za ljubitelje glazbe HRT je pripremio svoje vrhunske formate; najveći i najpopularniji glazbeni show The Voice, zatim Zvijezde pjevaju, kao i izbor hrvatskog predstavnika za pjesmu Eurovizije Dora.

HRT je također mislio i na ljubitelje sporta, a Viki Ivanović najavio je praćenje Ljetnih olimpijskih igara koje će se održati u japanskom glavnom gradu Tokiju, od 25. srpnja do 9. kolovoza 2020. godine. Stjepan Balog najavio je bogat nogometni sadržaj.

U prezentaciju sheme uključila se i Marta Šimić Mrzlečki, voditeljica središnjeg Dnevnika HTV-a koja je govorila o novostima u Informativnom medijskom servisu. Hrvatsku radioteleviziju, naime, iduće godine očekuju izuzetno važni projekti, praćenje hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije u prvoj polovini godine, kao i praćenje projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture. Također, jedan od velikih projekata je i praćenje predsjedničkih izbora.

(N.K.)
Možda ste propustili...

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike