Novosti
POVRATAK OSJEČKOG GRADONAČELNIKA

U gradskoj upravi
i dalje vlada šutnja
Objavljeno 12. rujna, 2019.
Na naše ponovljene upite je li gradonačelnik došao na posao i u srijedu konkretan odgovor, potvrdan ili niječan, nismo dobili

Vezani članci

OSJEČKA GRADSKA UPRAVA OBAVIJENA VELOM TAJNE

Ivica Vrkić razvlastio Borisa Piližotu i izbjegao novinare

I dan nakon kratkog priopćenja za javnost iz gradske uprave o povratku osječkog gradonačelnika Ivana Vrkića na posao, konkretnih službenih informacija o tome nema, a svaki naš pokušaj da od čelnika Grada doznamo što se događa i kakvi su im planovi ostao je bez odgovora. Neslužbeni izvori iz Grada kažu nam kako nemaju ništa dodati na priopćenje koje su poslali u utorak, a na naše ponovljene upite je li gradonačelnik došao na posao i u srijedu konkretan odgovor, potvrdan ili niječan, nismo dobili.


Podsjetimo, u priopćenju za javnost objavljenom u utorak stoji kako je Ivan Vrkić održao prvi radni sastanak sa svojim zamjenicima Borisom Piližotom i Žanom Gamoš te pročelnicima upravnih odjela Grada Osijeka. "Nakon sastanka sa suradnicima gradonačelnik se uputio u obilazak radova na osječkim gradilištima - što je označilo početak njegova povratka na funkciju gradonačelnika Osijeka.


Postoperativno poboljšanje gradonačelnikova zdravlja proteklo je uredno, a trenutno je u procesu završetka rehabilitacije u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KBC-a Osijek u Bizovcu, nakon kojega se očekuje postupni, potpuni povratak na radno mjesto", stoji u priopćenju.


Novinari i fotoreporteri na ovaj sastanak nisu pozvani, a jedina fotografija gradonačelnika vezana uz ovu objavu objavljena je na facebook-stranici Grada Osijeka i na facebook-profilu samog Vrkića. Na internetskoj stranici Grada jedina novija službena vijest o gradonačelniku je u objavi s naslovom "Gradonačelnik Ivan Vrkić potpisao Ugovor sa Sveučilištem". Međutim, uz tekst o tom događaju nema fotografija gradonačelnika, nego je na njima dogradonačelnica Žana Gamoš.


Boris Piližota, zamjenik gradonačelnika kojega je Vrkić "povratkom" na posao razriješio obavljanja gradonačelničkih poslova, u srijedu se nije javljao na naše višekratne pozive, a za komentar nismo uspjeli dobiti ni Željka Požegu, predsjednika Gradskog vijeća. T.Prusina
Možda ste propustili...

PROJEKT DOLINA VODIKA SJEVERNI JADRAN

Od 2028. godine stizat će 5000 tona vodika

GLOBALNO ISTRAŽIVANJE U 20 ZEMALJA SA 60 POSTO SVJETSKE POPULACIJE

Svijet je u devet godina postao liberalniji, premda i pesimističniji

NAPREDAK HRVATSKE U EUROPSKOM DIGITALNOM DESETLJEĆU

Umjetna inteligencija neka će radna mjesta ukinuti, ali će i stvoriti druga