Svijet
KIM JON UN OSOBNO NADGLEDAO “SUPERVELIKI” RAKETNI BACAČ

U Sjevernoj Koreji testirano oružje
Objavljeno 11. rujna, 2019.
Sjevernokorejski vođa Kim Jon Un osobno je nadgledao pokusno ispaljivanje iz "supervelikoga" višecijevnog raketnog bacača, objavili su državni mediji u srijedu. Kim "je dao smjernice za pokusno ispaljivanje iz supervelikoga višecijevnog raketnog bacača u utorak", objavila je državna sjevernokorejska novinska agencija KCNA. "Izvest će se dva kruga pokusnog ispaljivanja", dodaje agencija. Sjeverna Koreja ispalila je u utorak ujutro dva projektila kratkog dometa u more, izvijestili su južnokorejski mediji.

Projektili su ispaljeni prema Japanskome moru iz pokrajine Južni Pjongan, objavila je novinska agencija Yonhap navodeći južnokorejsko zapovjedništvo združenih snaga (JCS). Zapovjedništvo dodaje da su oba projektila letjela oko 330 kilometara.

Pokusno ispaljivanje provedeno je samo nekoliko sati nakon što je Sjeverna Koreja rekla da je spremna na nove pregovore sa SAD-om o svojem programu nuklearnog oružja. Oni su na mrtvoj točki od veljače, kada se Donald Trump i Kim Jong Un nisu uspjeli dogovoriti o denuklearizaciji Korejskog poluotoka. Sjeverna Koreja jedan je od razloga zašto je američki predsjednik Donald Trump u utorak otpustio svog savjetnika za nacionalnu sigurnost Jona Boltona. Američki su dužnosnici rekli da je Bolton odgovoran za neuspjeh veljačkih pregovora u Hanoiju, s Kim Jong Unom, preporučivši popis beskompromisno čvrstih zahtjeva, koje je Kim odbio. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DAČIĆ LJUT NA MEĐUNARODNU ZAJEDNICU

Srbiju pritišću, a Kosovo lobira za nova priznanja

2

U GRČKOJ 100.000 ILEGALNIH MIGRANATA KREĆE PREMA ZAPADU

RS se ignorantski odnosi prema migrantskoj krizi

3

POSTIGNUT DOGOVOR

“Redukcija nasilja” u Afganistanu