Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA OKRENUTI PRIPREMAMA ZA SUSRET S VARAŽDINOM

Skender čeka povratak reprezentativnog kvarteta
Objavljeno 11. rujna, 2019.

Nogometaši Osijeka nakon slobodnog ponedjeljka od jučer su ponovo u punom trenažnom pogonu i okrenuti pripremi za sljedeći prvenstveni ogled, s Varaždinom ove nedjelje. Prvi dan tjedna nije bio slobodan samo za rekonvalescente, Dmitra Lopu i Karla Kamenara te Jerryja Mbakogua, koji su ga iskoristili za još jedan korak bliže povratku u optimalno stanje te konkuriranje za nastup.

Kao što je bilo već rečeno, nigerijski napadač vjerojatno će ipak pričekati još neko vrijeme za službeni debi, prema viđenom u Velikoj u prijateljskom susretu s Radnikom iz Bijeljine Mbakogu nije još spreman. Vidljive su na njemu posljedica duže stanke zbog neigranja, pa će i trener Dino Skender, a i navijači, morati biti strpljiv u čekanju njegova konkretnog učinka u novoj sredini. Nigerijac bi mogao biti u zapisniku za nedjeljni ogled, no ipak više zbog činjenice da prema novim pravilima u HNL-u na klupi sada može biti čak 12 igrača. Tamo će se vjerojatno naći i drugo kasnoljetno pojačanje, kongoanski veznjak Merveil Ndockyt, koji je ipak puno bliži prvom službenom nastupu u dresu Osijeka. Pokazao je kako bi mogao biti iskoristiva opcija već sada, iako je jasno da i njemu treba još vremena s ostatkom momčadi da pohvata sve taktičke detalje i linije kretanja. Je li već sada uvjerio Skendera da može dati dodatni impuls, ostaje vidjeti do vikenda, no nije isključeno da Kongoanac protiv Varaždina upiše prve službene minute.

Dosta toga ovisit će i o kadru koji će Skender imati na raspolaganju, odnosno u kakvom stanju će se vratiti reprezentativni kvartet bijelo-plavih. Kapetan Mile Škorić nije participirao na terenu u susretima hrvatske reprezentacije, a Laszlo Kleinheisler odigrao je 85 minuta za Mađarsku protiv Slovačke i, prema prvim informacijama, nije izišao ni zbog kakvih problema s ozljedom. Sinoć su s U21 reprezentacijom Hrvatske u Šibeniku bili Boško Šutalo i Mihael Žaper te će Skender s nestrpljenjem čekati njihov povratak, svjestan da bi eventualnim izostankom jednog ili više njih imao puno veću glavobolju u slaganju momčadi. Pokazao je to i taj susret u Velikoj, u kojoj, bez polovine prvotimaca, igra ni približno nije izgledala kako ju je trener Osječana zamislio i očekivao. Igrači iz drugog plana nisu zgrabili priliku i nametnuli se kao moguća rješenja te je izvjesno kako će trebati još vremena i rada da klupa uistinu postane dovoljno široka, kako svi u Gradskom vrtu priželjkuju. Dovoljno brige Skenderu sada zadaje ozljeda Petra Bočkaja, za kojeg se nadalo kako bi se mogao vratiti nakon Lokomotive, no sada je izvjesno da se na njega definitivno neće moći računati najmanje do kraja mjeseca. G. Roguljić
Protiv Vuteks Sloge 24. rujna
Dogovorom klubova Vuteks Sloga i Osijek igrat će svoju utakmicu šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa dan ranije nego što je predviđeno. Umjesto u srijedu, 25. rujna, dvoboj u Vukovaru bit će odigran dan ranije, u utorak. Taj su prijedlog iznijeli Osječani, koji će svoj prvenstveni dvoboj s Lokomotivom u Zagrebu odigrati već u petak, 20. rujna, pa bi time dobili i dan odmora više uoči sljedećeg gostovanja, kod Slaven Belupa (28. rujna). U vukovarskom su se trećeligašu složili te se čeka još potvrda povjerenika natjecanja Josipa Breznog za 24. rujna s početkom u 15.30.
Možda ste propustili...

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

RUKOMETAŠI OSIJEKA PORAŽENI OD SESVETA

Nakon Kupa ligaški bodovi su imperativ

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku