Osijek
VIDE SE TEMELJI NOVIH STANOVA

Ako vrijeme posluži, obitelji Sopjanac i Slukan u novi dom mogle bi ući do Božića
Objavljeno 11. rujna, 2019.

Budući temelji dvaju stanova u Josipovcu, a koji su izgorjeli 14. kolovoza u požaru, već se naziru! Ni mjesec dana nakon tragedije, koja, srećom, nije završila sa smrtnim posljedicama, ima nade da se obitelji Sopjanac i Slukan vrate u nove domove. Ako vrijeme posluži, čak i do Božića!

Mjesni odbor Josipovac od prvoga dana zauzeo se za pomoć obiteljima, u što su se odmah uključili i Grad Osijek te Osječko-baranjska županija, i to pojedinačnim donacijama svakoj obitelji po 15 tisuća kuna. U pomoć su pritekli i brojni mještani, ali i Osječani, a među za sada posljednjima koji su pružili pomoć su tamošnji nogometaši, koji su u povodu crkvenoga goda u Višnjevcu odigrali nogometnu utakmicu i donirali novac prikupljen od prodaje ulaznica, ukupno 11 tisuća kuna.

Jedna građevinska tvrtka dala je za građevni materijal ukupno 15 tisuća kuna. Inače, temelji za jednu kuću već su napravljeni i "šaluju" se za postavljanje deke, a uskoro počinje i betoniranje temelja za drugu kuću. "Inače, dogovor Grada i Županije jest da radovi počnu, a uporabna dozvola je u proceduri i nadam se iskreno da će vrijeme poslužiti i da će se obitelji vratiti u Josipovac do Božića", pojasnio je predsjednik MO Josipovac Jakov Mihaljević, dodajući da će se dodatni materijalni troškovi pokriti već doniranim novcem na račune obitelji, no naglasio je da mještani i dalje pomažu koliko god mogu. Uz to pomoć su pružile i tamošnje župe, a da je u nevolji itekako vrijedno pomoći pokazala je i humanitarna udruga "Rijeka ljubavi", koja je, iako i sama u potrebi, nesebično donirala hranu i higijenske potrepštine obiteljima od kojih je jedna s dvoje malodobne djece.

U međuvremenu, obitelj Sopjanac još uvijek je u Dardi, a obitelj Slukan još će neko vrijeme provesti u improviziranom stančiću u garaži koja se nalazi nadomak opožarenih stanova. Mihaljević kaže da je vjerojatno kako će, do povratka u svoj stan, otići k sinu.

A iako su ondje bila povezana tri stana, onaj srednji u državnom je vlasništvu i obnova nije moguća. Neslužbeno smo ranije doznali da se ne zna gdje je stanar iz toga stana koji je navodno i prouzročio požar te ondje nelegalno živio. U međuvremenu je policija potvrdila tek da je u tijeku kriminalističko istraživanje nad jednom osobom. M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike