Osijek
22. OSIJEK STREET RACE SHOW

Adrenalinski vikend garantira vruću zabavu na pisti osječke zračne luke
Objavljeno 11. rujna, 2019.

Svi ljubitelji brze vožnje za vikend će doći na svoje. Tradicionalno, 22. put, Auto klub Slavonija organizira u subotu i nedjelju Street Race Show, a i ovaj put nabrijani će automobili i motocikli u svoje trke ubrzanja krenuti s piste Sportske zračne luke Osijek - Čepin. Treba napomenuti kako su prognoze za ovaj vikend dobre, pa bi natjecatelje i brojne gledatelje iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva trebalo pratiti lijepo vrijeme.

- Broj prijava sličan je svibanjskom natjecanju kada je u Osijek stiglo 210 natjecatelja. Možemo reći da nas očekuju odlični natjecatelji koji su marljivo pripremali svoje automobile i motocikle, pa ne bi bilo čudno da i na ovom natjecanju netko jurne ispod magičnih devet sekundi - rekao nam je u ime organizatora Rudolf Kalkan, predsjednik Auto Kluba Slavonija. U slučaju kiše, utrka se odgađa za idući vikend.

Organizatori su se pobrinuli i za popratne sadržaje koji će gledateljima biti na raspolaganju prilikom pauza između utrka. Prijave natjecatelja primaju se u petak od 18 do 20 te u subotu od 8 do 10 sati. Slobodni trening i kvalifikacije PRO su od 8.15 do 11.25 sati, a kvalifikacije od 11.45 do 12.30 sati. Natjecanja (SR, Pro Moto PH), koja su najzanimljivija gledateljima, bit će od 13 do 18.45, nakon čega slijedi proglašenje pobjednika.

Gledateljima je osječki Street Race Show izuzetno zanimljiv jer se na putu do tribina koje su postavljene na startu uz pistu zračne luke zaustavljaju u dijelu gdje su parkirana vozila natjecatelja. Znatiželjnici tada iz blizine mogu pogledati kako su rađeni ovi cestovni monstrumi koji definitivno “jedu” asfalt. Većina vozača sama uređuje automobile, pa znaju znatiželjnicima objasniti pojedinosti oko utrka, ali i udijeliti pokoji savjet kako najbolje odvoziti utrku od koje adrenalin pršti na sve strane!

Milan Bugarić
UTRKA POSTALA BRAND GRADA
Osječki Street Race Show neupitno je postao pravi brend grada Osijeka jer tijekom svakoga natjecanja u Osijek dovede najmanje tisuću ljudi iz drugih krajeva Hrvatske i inozemstva. Manji broj njih spava na prostoru zračne luke, a većina zauzima smještajne kapacitete osječkih hotela i apartmana, što je bitan podatak za turističku zajednicu. Prema iskustvima organizatora, nemali se broj natjecatelja i njihovih brojnih pratitelja svako malo vraća u Osijek i kada nema utrkivanja na stazi. Osijek ih je, kažu, osvojio svojom mirnoćom i ljepotom.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana