Mozaik
HRT PREDSTAVIO JESENSKU SHEMU

Vraćaju se “The Voice”, “Milijunaš”, “Novine”...
Objavljeno 11. rujna, 2019.
Među novostima je i kulinarski show "Kuhan i pečen", koji počinje 1. listopada na HTV 2, u večernjem terminu

Hrvatska radiotelevizija predstavila je svoju jesensku programsku shemu koja na male ekrane donosi velik broj novih premijernih sadržaja svih formata.

Program pod naslovom "Jesen u mom domu – dom je tamo gdje je HRT" u televizijskom studiju "Anton Marti" vodili su HRT-ovi Danijela Trbović i i Mirko Fodor, a prezentaciju je otvorio Filip Merčep, jedan od naših najboljih predstavnika na Euroviziji mladih glazbenika (koja će se 2020. održati u Hrvatskoj). Atraktivnosti događaja pridonio je i nastup pjevačice Severine, koja je izvela dva glazbena broja.

Jesenska shema počinje 16. rujna 2019. te na male ekrane donosi raskošan program u obliku vrhunskih domaćih i stranih dokumentarnih i dramskih serija, filmova te sportskih, zabavnih, glazbenih i informativnih sadržaja. Najavljujući novitete jesenske sheme, glavni urednik televizijskih programa HTV 1, HTV2, HTV 3, HTV 4 i Međunarodnog programskog kanala Bruno Kovačević rekao je kako se već već godinu i pol dana radi na ovoj programskoj shemi. "Svi vi, dragi gledatelji, uskoro ćete vidjeti kakve smo vam to boje jeseni pripremili", rekao je.

Od ove jeseni gledatelje tako među ostalim očekuju novi dramski sadržaji, i to "General", "Novine", "Svećenikova djeca", "Nestali" kao i premijerni domaći filmovi: "Moj dida je pao s Marsa" i "Duboki rezovi". Od domaćih dokumentarnih serija tu su "Cuba si, Cuba no", "Predsjednik", "Najveće svjetske fešte", "Apsurdistan", "Uskoci", "Opstanak", "Liječnici političari".

Među novostima u jesenskom programu HRT-a je i kulinarski show "Kuhan i pečen", koji počinje 1. listopada na HTV 2 u večernjem terminu, a urednice su Andrijana Škorput i Mirna Dvorščak. Svi ljubitelji kvizova s nestrpljenjem iščekuju povratak "Milijunaša" s Tarikom Filipovićem. Popularni show "Volim Hrvatsku" nastavlja se s novim epizodama i ove jeseni.

Za ljubitelje glazbe HRT je pripremio svoje vrhunske formate; najveći i najpopularniji glazbeni show The Voice, zatim Zvijezde pjevaju, kao i izbor hrvatskog predstavnika za pjesmu Eurovizije Dora. Dodajmo kako će nova sezona kviza "Potjera" početi s emitiranjem u ponedjeljak 16. rujna, u dobro poznatom terminu radnim danom, točnije od ponedjeljka do četvrtka u 18h, na HTV 1, a novi voditelj će biti Joško Lokas.

HRT je dakako mislio i na ljubitelje sporta, a Viki Ivanović najavio je praćenje Ljetnih olimpijskih igara koje će održati u japanskom glavnom gradu Tokiju od 25. srpnja do 9. kolovoza 2020. Stjepan Balog najavio je bogat nogometni sadržaj.

Među vrhunskim stranim serijama tu su naslovi “Amerikanci”, “McMafia”, “Medici Masters of Florence”, “Berlin Babylon”, “Anna Karenina - Vronsky Story”, “Kuća od karata”, “Apple Tree Yard”, “Igra prijestolja”, “Sluškinjina priča”...

Tanja Kvorka
Nova sezona kviza "Potjera" početi s emitiranjem u ponedjeljak 16. rujna, s Joškom Lokasom
VRHUNSKI FILMOVI
Sve ljubitelje vrhunskih filmskih naslova razveselit će blockbusteri na HTV 1 i HTV 2, a među kojima su “Greben spašenih”, “Lav”, “Odred za baštinu”, “16 blokova”, “Starsky & Hutch”, “Lincoln”, “127 sati”, “Dozvola za male Fockere”, “Čovjek zvan Hrabrost”. Od filmova u 21 sat tu su “Još 24 sata života”, “Kockar”, “Prljavi novac”, “Voda za slonove”, “Marigold hotel 1 i 2”, “Bucka”, “Kapetan Fantastični”, “Tajni život kućnih pomoćnica”, “Zabranjeno kraljevstvo”, “Čovjek sa željeznim srcem”.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa