Sport
SP KOŠARKAŠA ULAZI U NOKAUT-FAZU

Aco Petrović se precijenio, Česi izgubili i prošli, stotka Australaca
Objavljeno 9. rujna, 2019.

Ulazimo u najzanimljiviju fazu SP-a košarkaša u Kini. Završen je drugi krug po skupinama, nakon kojih je osam najboljih reprezentacija izborilo plasman u četvrtfinale.

Najdvojbeniji je bio poredak u K skupini, sve četiri reprezentacije mogle su proći dalje, a na kraju su to ostvarile one koje su i najbolje kotirale. Grčka je prvo svladala Češku 84:77 (18:12,14:21, 25:17, 27:28). Nick Calathes zabio je 27 poena, uz po šest asistencija i skokova. Najveća uzdanica, Giannis Antetokounmpo, bio je skroman (12, 9 skokova), a Čehe je predvodio Jaromir Bohačik (25), uz već poslovično dobrog Tomaša Satoranskog (13p, 9s, 8a). Grcima je trebala pobjeda od najmanje 12 razlike, stoga je jasno zašto su se nakon poraza ipak veselili češki košarkaši, koji su morali još malo pričekati na potvrdu prolaska među osam najboljih. Za to im je trebala pobjeda SAD-a nad Brazilom, koji je također mogao proći dalje. Da su dobili Amerikance, bili bi Brazilci i prvi u skupini, no sastav Gregga Popovicha ništa nije prepustio slučaju, upisao je petu uzastopnu pobjedu, završilo je 89:73 (21:18, 22:21, 24:17, 22:17). Kemba Walker i Myles Turner zabili su po 16 poena, Victor Benite bio je najefikasniji (21) kod poraženih. Izbornik Brazila Aleksandar Petrović najavljivao je još prije da ima recept za pobjedu nad aktualnim prvacima, ali Aco je ponovo podcijenio druge, a precijenio vlastite mogućnosti. Nije se proslavio na ovoj utakmici, zaradio je drugi, isključujući tehnički prekršaj već u 13. minuti, a ostao je i bez izravnog plasmana na OI.

Sjajna je bila utakmica za pobjednika L skupine, a primat je na kraju pripao Australcima koji su bili bolji od Francuske 100:98 (23:24, 23:22, 25:29, 29:23). Patty Mills s 30, Joe Inglesa s 23 i Aron Baynes s 21 poenom predvodili su "klokane", Evan Fournier i Nando De Colo (26) najbolji su kod Francuza, koji su za nagradu dobili SAD u četvrtfinalu. U drugoj utakmici Litva je pobjedom nad Dominikanskom Republikom (74:55) potvrdila ukupno deveto mjesto na SP-u. N. Benčina
EUROPA NAJZASTUPLJENIJA U ČETVRTFINALU
Danas i sutra na programu su četvrtfinalni ogledi na SP-u. Među osam, očekivano najviše predstavnika ima Stari kontinent, a za polufinale će se danas (15 sati) u Šangaju međusobno boriti Španjolska i Poljska. Dva sata ranije u Dongguanu igraju Argentina - Srbija. U istom gradu u isto vrijeme (13) sutra se sastaju SAD - Francuska, a seriju zaključuju Australija - Češka u 15 sati. Polufinalni okršaji su u petak, a oni za medalje u nedjelju. Igrat će se između i utakmice za poredak od 5. do 8. mjesta.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini