Regija
NIKADA RANIJE PRIPREME

Iako sezona kupanja još traje, već zovu na - doček Nove godine
Objavljeno 10. rujna, 2019.
Đakovačka Svečana dvorana Karamarko već je izvijestila da priprema novogodišnji doček, uz Sound i Šidske trubače
ĐAKOVO - Na Gradskim bazenima Đakovo još uvijek traje kupališna sezona, temperature su sve do jučer pržile i s vrelih 35 stupnjeva, dio ljudi još je na godišnjem odmoru, na moru, sunča se na plaži, a đakovačka Svečana dvorana Karamarko već je oglasila da priprema - novogodišnji doček! "Nadamo se da ste se već pitali gdje ćete za Novu godinu? Odgovor je: ‘Karamarko‘! Novi ambijent, novi (stari) vlasnici, veliki izbor hrane i pića, bogate tombole, najbolja glazbena kombinacija na ovim prostorima itd. Sve to čeka Vas 31. prosinca 2019.!", objavio je još 2. rujna Karamarko na svom Facebook profilu, povukavši, s nikad ranijim oglašavanjem najluđe noći - praktički dok još kalendarski traje ljeto, pravi marketinški potez jer oglas je odmah naišao na veliko zanimanje, pozitivne, pa i simpatične komentare, i spremnost da se već razmišlja gdje dočekati Silvestrovo. "Stižemo!", "Pozdrav s plaže!", neki su od komentara na Karamarkovu objavu o novogodišnjem dočeku. "Kada to budu oglašavali i drugi, prijeći će preko oka", pojašnjava uranjenost novogodišnjeg oglasa vlasnica dvorane Slavica Karamarko.
Uostalom, trgovci, marketing, proizvođači opreme čine svoje - pripreme za prosinac, za mnoge najljepše doba u godini, ali njima i najprofitabilnije, počinju sve ranije, pojedine turističke agencije već su oglasile svoje aranžmane za advent - u Beču, Budimpešti, Bratislavi i drugim (europskim) destinacijama, a đakovačko Komunalno poduzeće Univerzal već je dobilo ponudu proizvođača božićno-novogodišnjeg nakita za prosinačko ukrašavanje grada, a na kojem je ovaj komunalac značajno poradio još prošle godine odabravši decentne, ukusne, a istovremeno efektne ukrase za božićno-novogodišnji ugođaj na gradskim ulicama i trgovima.


Već se zna tko će 31. prosinca i 1. siječnaj 2020. u dvorani Karamarko zabavljati goste - ovdašnji glazbeni sastav Sound i Šidski trubači.


- Dogovorili smo se s tim sviračima za Novu godinu i oni su također htjeli da već objavimo koga smo angažirali za novogodišnji doček. To je samo najava, još nema rezervacija jer još nije određena cijena dočeka po osobi. Ona je za prošlogodišnji doček bila 200 kuna po stolici, a sada će biti veća jer su i izvođači na cijeni, a pripremamo i pravo gastronomsko putovanje po kontinentima - bit će to švedski stol s europskom hranom, kineskom, hranom iz Maroka, tj. Afrike, Australije... Dakako, bit će u ponudi i klasičnih jela, a i piće će biti iznad konkurencije. Želimo i gastroponudom što više animirati goste i prirediti im nezaboravan ispraćaj 2019. godine - kaže vlasnica dvorane Slavica Karamarko.
Uz provjerene glazbenike i zabavljače, članove Sounda, iza ponoći u Karamarko stižu i Šidski trubači kao posebni gosti, vlasnici kažu - svirat će u dva bloka po 45 minuta. Očekuje se užarena atmosfera. Do novogodišnjeg ponoćnog šampanjca ostalo je još gotovo tri mjeseca. Do sada su trgovci s božićnim asortimanom izlazili netom iza Svih svetih, 1. studenoga. Tko zna, možda i oni urane pa kuglice i borovi osvanu na trgovačkim policama a da s njih još nije maknut ljetni asortiman kao što je onaj za plažu.


Suzana Župan
Na Bazene do 15. rujna, možda i kasnije
Kako doznajemo u đakovačkom Komunalnom poduzeću Univerzal, kupališna sezona na Gradskim bazenima trajat će minimalno do 15. rujna, a završetak, dakako, ovisi o vremenkim prilikama. Do 31. kolovoza, Gradski bazeni zabilježili su 34.000 kupača, a što je na razini prošlogodišnje sezone.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike