Regija
U ORAHOVICI 41 PRVAŠIĆ TE 57 NOVIH SREDNJOŠKOLACA

Prvašića kao lani, manje upisanih u srednju školu
Objavljeno 9. rujna, 2019.
ORAHOVICA - U orahovačkoj osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić održan je kratak svečani program kojim su dočekani novi učenici, prvašići, kojih se ove godine upisalo 41 - 35 u matičnoj i šest u Područnoj školi Nova Jošava. Prvašiće su, napravivši špalir, dočekali njihovi stariji kolege, a pozdravili su ih i učitelji, ravnateljica Maja Škraba te orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin.

- Posebno se zahvaljujem državi koja je omogućila kupnju udžbenika svim školarcima, a Virovitičko-podravska županija i Grad Orahovica osigurali su sav ostali pribor tako da učenici mogu bezbrižno u školu – rekla je ravnateljica Škraba te dodala kako će školu u ovoj školskoj godini pohađati ukupno 370 učenika.

U Srednju školu upisano je 57 učenika, i to po 13 gimnazijalaca i komercijalista, 18 CNC operatera, 7 kuhara i 6 automehatroničara.

-Trenutačno je u školi ukupno 236 učenika, a brojka bi mogla biti veća jer su upućene i pojedine zamolbe - kaže ravnatelj Zorislav Milković. Srednjoškolci ne dobivaju besplatne udžbenike, ali su ipak dobili značajnu pomoć Grada, koji i dalje sufinancira autobusni prijevoz, a novost je da će ove godine učenici dobiti i tenisice za sate tjelesne i zdravstvene kulture.

U osnovnoj školi samo su dva prvašića manje nego lani, a u srednjoj je školi zabilježen pad broja upisanih učenika. V.G.
Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike