Osijek
BESPLATAN SUSTAV ZA VOĐENJE POSLOVANJA OSJEČKIH TVRTKI

Malim je poduzetnicima na
raspolaganju 1001 licenca
za softver tvrtke Brokenbyte
Objavljeno 9. rujna, 2019.

Iako je protekli ponedjeljak obilježen početkom nove školske godine, u Gradu Osijeku pobrinuli su se da, uz djecu, i lokalni poduzetnici imaju razloga za slavlje. Naime, na jučerašnjoj konferenciji za novinare otkriveno je kako je iz proračuna Grada izdvojeno 70.000 kuna za novi projekt, kojim se svakoj tvrtki, obrtu ili zadruzi nudi čak 1001 licenca softvera za podršku i bolje vođenje poslovanja, koji je usavršila perspektivna osječka IT tvrtka Brokenbyte.

- Nakon što smo ove godine izdvojili veći dio proračunskih sredstava na mjere poticaja razvoja poduzetništva, krećemo s još jednom progresivnom temom, novim programom koji je usmjeren gospodarstvenicima s područja grada Osijeka. Riječ je o besplatnom softveru koji je namijenjen prvenstveno poduzetnicima početnicima, mikropoduzećima i malim poduzećima te obrtnicima, koji se na javni poziv za dobivanje licence mogu javiti u idućih godinu dana, a sam sustav potom će moći besplatno koristiti tijekom 12 mjeseci od aktivacije - istaknula je na konferenciji zamjenica osječkog gradonačelnika Žana Gamoš.

- Treba jasno reći da je Osijek prvi grad u Republici Hrvatskoj koji će financirati ovakav besplatni softver za svoje poduzetnike i obrtnike, a iako očekujemo da srednja i velika poduzeća već imaju softvere kojima vode poslovanje, ne isključujemo ni mogućnost njihove prijave - kazao je Željko Požega, predsjednik osječkog Gradskog vijeća, pozivajući preko konferencije sve osječke poduzetnike i obrtnike da se do 31. kolovoza iduće godine prijave na ovaj program koji će im pomoći u procesu digitalizacije poslovanja.

Tomislav Krolo, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo u Gradu Osijeku, potom je objasnio kako se motiv ovog projekta krije pretežito u pozitivnom trendu povećanja broja novostvorenih poslovnih subjekata na području Osijeka, kojih je 2018. bilo čak 891, a već u prvih osam mjeseci ove godine zabilježeno je 628 novih poslovnih subjekata, od čega 60 posto čine trgovačka društva, a 40 posto obrti.

- Poduzetnicima početnicima ovakva pomoć najviše koristi u prvoj fazi poslovanja, kada većinom nemaju ni stalne klijente, ni priljev sredstava. To vidimo po svim brojkama, ali i po činjenici da smo preko javnih poziva prošle godine polovinu sredstava izdvojili upravo za poduzetnike početnike - otkrio je Krolo naglašavajući kako će ovisno o interesu osječkih poduzetnika i iduće godine nastaviti s ovim programom, a i broj besplatnih licenci sukladno tome mogao bi se povećavati.

Naposljetku je Krunoslav Ris, mladi direktor tvrtke Brokenbyte, pojasnio kako je softver kreiran za one koji ne znaju apsolutno ništa o poslovanju, ali i za one kojima može poslužiti kao podrška.

- U našem softveru se najjednostavnije koristi financijsko poslovanje, od kartice klijenata, proizvoda, usluga, višejezičnosti, viševalutnosti računa i statistike poslovanja pa sve do radnih naloga, POS obrazaca, knjiga ulaznih i izlaznih računa, a po novom i e-Računa, dok je sve usklađeno i s Uredbom za zaštitu osobnih podataka. Softver je intuitivan i jednostavan za korištenje, a uz to što je sva dokumentacija i papirologija dostupna na jednom mjestu, poduzetnici mu mogu pristupiti s bilo kojeg računala s internetskom konekcijom, a trenutno radimo i na mobilnoj aplikaciji - napomenuo je Ris otkrivajući kako Brokenbyteov softver već ima 432 aktivna plaćena korisnika iz cijele RH, koji su pomogli i u njegovu unaprjeđivanju. Ris je ukazao i kako se nakon godinu dana besplatnog korištenja softvera svi poduzetnici mogu prijaviti na obnovu licence, kada će im biti ponuđeni jeftiniji paketi i benefiti. M.Mandić
Jednostavna prijava
Za dobivanje licence tvrtke i obrti s područja grada Osijeka moraju ispuniti anketni upitnik na web-stranici: mojured.eu/osijek u koji unose ime, prezime, vlasnika tvrtke, OIB, matični broj, adresu i izvadak iz sudskog ili obrtničkog registra. Nakon toga u roku od 24 sata licenca će im biti dodijeljena, a vrijedit će 12 mjeseci.
Možda ste propustili...

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike