Crna kronika
STRAVA KOD SLAVONSKOG BRODA

Poginuli otac i trogodišnja kći
Objavljeno 9. rujna, 2019.
Unatoč medijskim napisima, policija još uvijek ne izlazi s imenima žrtava i detaljima nesreće
SLAVONSKI BROD - Policijska uprava brodsko-posavska potvrdila je kako su u stravičnoj prometnoj nesreći na autocesti A3 kod Bukovlja u nedjelju poginuli odrasli muškarac i djevojčica od oko tri godine. Istraga o točnim uzrocima i okolnostima prometne nesreće se nastavlja, a u suradnji sa stručnjacima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba utvrđuje se uzrok požara automobila.Kako smo izvijestili, zbog još neutvrđenih razloga Peugeot 206 karavan njemačkih registracija sletio je s ceste i nakon probijanja žičane ograde preokrenuo se na krov i zapalio.

- Možemo samo reći u ovom trenutku kako je očevidom utvrđeno da je u nedjelju u 15.05 na sjevernoj strani autoceste A3 u blizini Bukovlja došlo do slijetanja i zapaljenja automobila, njemačkih registracijskih oznaka. Pritom je probijena zaštitna žičana ograda te je došlo do prevrtanja osobnog automobila, koji je završio na krovu u šipražju. Automobil je u cijelosti izgorio. Također je utvrđeno da su u vozilu bile dvije osobe, muškarac i djevojčica, koji su pritom smrtno stradale. Nastavlja se rad i suradnja policije i Županijskog državnog odvjetništva s ciljem utvrđivanja identiteta smrtno stradalih osoba te drugih važnih činjenica - rekao je Krešimir Šimić, policijski službenik za odnose s javnošću, još jednom dodavši da nema komentara na informacije objavljene u medijima. "Javnost će pravodobno biti obaviještena, kada se okolnosti stravične nesreće budu točno znale", rekao je Šimić.

Kako neslužbeno doznajemo, policija temeljito istražuje cijeli slučaj, a razgovara i s članovima obiju obitelji, i poginulog vozača, i njegove supruge, koji su oboje iz Slavonskog Broda. Želja je da se točno utvrde i sve činjenice oko kretanja vozača na dan tragedije, jer se pojavila informacija da je 37-godišnjak u ranim jutarnjim satima trebao krenuti u Njemačku, pa nije jasno zašto se poslijepodne našao na sjevernom traku autoceste A3. Na mjestu nesreće vidi se da je vozilo sletjelo s autoceste, a potom je, nakon stotinjak metara vožnje po travi, automobil probio žičanu ogradu i zabio se u šipražje, gdje se preokrenuo na krov i potom zapalio.

Nije lako u nedjelju nakon nesreće bilo ni policajcima, a pogotovo vatrogascima koji su intervenirali na mjestu nesreće. Nakon što su ugasili automobil, koji je u požaru potpuno uništen, u unutrašnjosti su pronašli dva beživotna tijela, a jedno je bilo dječje...

Milan Bugarić
JOŠ JEDNO ZAPALJENJE VOZILA
Još jedno vozilo zapalilo se za vikend kod Slavonskog Broda, ovaj put bez tragičnih posljedica. U subotu u 3.15 u Starom Topolju 20-godišnjak je zbog prebrze vožnje sletio niz kosinu, nakon čega se vozilo zapalilo. Osim vozača u vozilu je bio i jedan mlađi muškarac, drugi 20-godišnjak te 24-godišnjak. Požar na vozilu ugasili su pripadnici DVD-a Donji Andrijevci, ozlijeđenih nije bilo. Policijski službenici su alkotestom 20-godišnjem vozaču utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,96 promila. Pijani mladić je doveden u Postaju prometne policije Slavonski Brod i zadržan do otrježnjenja. Policajci protiv njega podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu Slavonski Brod.
Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike