Crna kronika
TRAGIČNA STATISTIKA SE NASTAVLJA

Šestero Slavonaca poginulo na cesti u samo deset dana
Objavljeno 9. rujna, 2019.
Supružnici iz Ivanovca poginuli su krajem kolovoza u sudaru na vodičkoj obilaznici
OSIJEK

U posljednjih deset dana šest osoba iz Slavonije poginulo je od posljedica prometnih nesreća. Četiri prometne nesreće dogodile su se na slavonskim prometnicama, a cestovna tragedija koja je uzela živote supružnika iz Ivanovca zbila se krajem kolovoza na vodičkoj obilaznici.

Nesreća se zbila 30. kolovoza oko 13.20 na vodičkoj obilaznici, na raskrižju državne ceste D-8 i županijske ceste ŽC 6086. U sudaru BMW-a osječkih registracija u kojemu su se nalazili supružnici te kamiona miješalice za beton od težine zadobivenih ozljeda na mjestu nesreće poginula je 38-godišnjakinja dok je njezin 43-godišnji suprug koji je vozio automobil zadobio teške ozljede opasne za život. Teško ozlijeđeni muškarac hitno je transportiran u Klinički bolnički centar Split. Nažalost, ozljede su se pokazale preteškim, pa je 43-godišnjak nakon nekoliko dana, unatoč naporima liječnika na Odjelu intenzivne njege, preminuo. U nesreći je lakše ozljede zadobio 68-godišnji vozač kamiona.

Niz tragičnih nesreća za Slavonce započeo je 26. kolovoza na dionici između Donjeg Miholjca i Viljeva. Vozeći automobil 39-godišnjak iz Podravske Moslavine zbog neprilagođene brzine u jednom je trenutku izgubio nadzor nad upravljačem vozila, zbog čega je sletio s ceste u kanal. Nakon dojave na teren je izišla policija, vatrogasci i hitna pomoć, čiji su djelatnici teško ozlijeđenom vozaču i suvozaču odmah pružili prvu pomoć. S obzirom na težinu zadobivenih ozljeda vozača su hitno prevezli u KBC Osijek. Unatoč naporima liječnika, vozač je nekoliko sati kasnije preminuo. Teško ozlijeđeni suvozač izvan je životne opasnosti.

Iduće dvije nesreće zbile su se u vinkovačkom kraju, a obje su bile tragične za 26-godišnje vozače. Prva se zbila na cesti Đeletovci - Nijemci, kada je mladić iz Donjeg Novog Sela vozio Golf novogradiških registracija. Zbog prebrze vožnje izgubio je nadzor nad vozilom te je sletio Golfom u kanal. Automobil se nakon zabijanja u kosinu kanala prevrnuo na krov. Mladić, koji je bio sam u automobilu, preminuo je na mjestu nesreće od zadobivenih ozljeda. Policiju je o nesreći obavijestio vozač koji se zatekao u blizini mjesta slijetanja automobila.

Točno vrijeme smrti mladog vozača iz Kutine, također 26-godišnjaka, a koji je nastradao na cesti Nuštar - Pačetin, u neposrednoj blizini skretanja za Tordince, još se uvijek ne zna. Policiju je o uništenom automobilu u šumarku uz cestu obavijestio drugi vozač. Očevidom prometne nesreće utvrđeno je kako je 26-godišnjak iz Kutine upravljajući osobnim vozilom Opel Corsa kutinskih registracijskih oznaka vozilom sletio u kanal. Do prometne nesreće došlo je zbog neprilagođene brzine kretanja vozila pri kojoj je 26-godišnjak izgubio nadzor nad vozilom, sletio vozilom s kolnika u šumu te udario u stablo. Od posljedica zadobivenih teških ozljeda 26-godišnji mladić preminuo je na mjestu nesreće.
Milan Bugarić
IZGUBIO KONTROLU
Nesreća s poginulom osobom zbila se u petak i na širem slatinskom području. Sudar kamiona i automobila dogodio se na nadvožnjaku između Cabune i Jugovog Polja. Nesreća se dogodila kada je 51-godišnji vozač Toyote iz Slatine na početku nadvožnjaka iz neutvrđenih razloga skrenuo ulijevo. U tom je trenutku iz smjera Virovitice, vozeći silaznim dijelom nadvožnjaka, naišao kamion đakovačkih registracija kojim je upravljao 62-godišnjak. Premda je vozač kamiona pokušavao izbjeći izravni sudar skrenuvši desno, pa je čak i sišao s asfalta sve do zaštitne ograde, ipak je došlo do žestokog sudara. Na Toyotu koju je kamion gurao naletio je i automobil virovitičkih registracija koji je vozio 22-godišnjak. Lakše ozljede prilikom sudara zadobio je i 62-godišnji vozač kamiona.
Možda ste propustili...

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

Najčitanije iz rubrike