Crna kronika
NESREĆA KOD CABUNE

Prešao na lijevu stranu nadvožnjaka i poginuo
Objavljeno 7. rujna, 2019.
Vozač kamiona đakovačkih registracija pokušao je izbjeći sudar, no došlo je do naleta na auto
CABUNA

Jedna osoba smrtno je stradala u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 14.45 sati, na Podravskoj magistrali, na nadvožnjaku nedaleko od mjesta Cabuna, između Slatine i Virovitice.

Nesreća se dogodila kada je 51-godišnji vozač M.N. iz Slatine, upravljajući Toyotom slatinskih registracijskih oznaka iz smjera Cabune prema Virovitici, na početku nadvožnjaka iz neutvrđenih razloga skrenuo ulijevo na trak namijenjen vozilima iz suprotnog smjera. U tom je trenutku iz smjera Virovitice, vozeći silaznim dijelom nadvožnjaka, naišao kamion đakovačkih registracija, kojim je upravljao 62-godišnjak. Premda je vozač kamiona pokušavao izbjeći izravni sudar skrenuvši desno, pa je čak i sišao s asfalta sve do zaštitne ograde, ipak je došlo do žestokog udara prednjeg lijevog dijela automobila u prednji lijevi dio kamiona te je došlo do guranja i rotacije automobila. Da nesreća bude veća, u tom je trenutku na automobil koji je kamion gurao u svome smjeru kretanja naletjelo drugo vozilo virovitičkih registracijskih oznaka, kojim je u smjeru Virovitice prometovao 22-godišnji vozač.


U toj nesreći 51-godišnji vozač zbog teških ozljeda smrtno je stradao na mjestu događaja, vozač kamiona zadobio je lakše ozljede, dok je 22-godišnji vozač automobila neozlijeđen.
Na mjestu prometne nesreće bio je općinski državni odvjetnik iz Virovitice, a uz djelatnike PU virovitičko-podravske i djelatnike Hitne medicinske pomoći, na teren su izišli i vatrogasci DVD-a Suhopolje. U vrijeme očevida promet tim dijelom Podravske magistrale bio je u višesatnom prekidu.


Petar Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike