Novosti
OBRAT NA ROČIŠTU ZA ULJANIK

Umjesto stečajnog plana, nova stečajna upraviteljica
Objavljeno 7. rujna, 2019.
Neočekivani obrat dogodio se na izvještajnom ročištu Uljanika d.d. u petak, u Pazinu, na kojem je umjesto odluke o izradi stečajnog plana ili likvidaciji tvrtke, država kao većinski vjerovnik s gotovo tri milijarde kuna, odnosno 70 posto ukupnih potraživanja, zatražila imenovanje nove stečajne upraviteljice.


Zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Puli Nevenka Kovčalija, kao predstavnica države, odnosno najvećeg vjerovnika Uljanika d.d., na samom početku izvještajnog ročišta zatražila je razrješenje dosadašnjeg stečajnog upravitelja Damira Majstorovića te imenovanje Marije Ružić iz Rijeke novom stečajnom upraviteljicom. Obrazlažući taj prijedlog istaknula je da "smjernice za izradu stečajnog plana, a koje je podnio Majstorović, ne pružaju temelje za donošenje tako važne odluke".


Predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac bio je vidljivo ogorčen takvom odlukom, ustvrdivši kako već godinu dana "govori da 3. maj treba spasiti, ali ne na štetu Uljanika".
Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je novinarima u Banskim dvorima da je želja Vlade da se što prije napravi stečajni plan za pulski Uljanik te kako u ovom trenutku nitko ne razmišlja o likvidaciji te tvrtke. Na pitanje novinara što je sporno s dosadašnjim stečajnim upraviteljem i zbog čega nije prihvaćen stečajni plan za Uljanik, Horvat je kazao da ulazimo u jednu vrlo kompliciranu pravnu bitku za opstojnost brodogradilišta u Puli, ali i u Rijeci. Kaže da je na zahtjev Vlade došlo do zamjene stečajnih upravitelja, a Vlada na čelu tog procesa želi iskusnu osobu koja je "već imala nekoliko takvih utakmica u svojim nogama". H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike