Osijek
IT TVRTKA ACONNO OTVARA PODRUŽNICU U OSIJEKU

Proizvodnja mrežnih tehnologija
Objavljeno 7. rujna, 2019.
Internet-stvari - propulzivna tehnologija koja preko interneta povezuje senzore i uređaje, a sve više pronalazi primjenu u kućanstvu, industriji, transportu i proizvodnji, posljednjih je godina postala predmet zanimanja mnogih domaćih IT tvrtki, kojima se uskoro pridružuje i jedna iskusna iz inozemstva, točnije iz Njemačke. Riječ je o tvrtki aconno GmbH, koja je nedavno najavila kako, uz onu u Zagrebu, uskoro planira otvoriti podružnicu i u Osijeku, kako bi u još većem opsegu nastavila razvijati, ali i proizvoditi popularnu mrežnu tehnologiju prema mjeri klijenata.

Naime, aconno kao stručnjak za internet-stvari već pronalazi softverska i hardverska rješenja za velike kompanije poput Vodafonea, Telekoma, Telefonice, Boscha i Siemensa, a za dolazak u Hrvatsku zaslužan je dobar odnos s ovdašnjim IT tvrtkama, kao i iskustvo Miroslava Šimudvarca, direktora aconna i Troida - partnerske tvrtke iz Zagreba. Zbog svega toga, aconno na početku planira zaposliti pet suradnika u Osijeku i 10 u Zagrebu, a trenutačno je fokus na softverskim i hardverskim inženjerima. Ova njemačka tvrtka želi uskoro pokrenuti i produkciju elektronike, za što samo u Hrvatskoj žele zaposliti 40 novih suradnika u razvoju te 30 u proizvodnji.

Zanimljivo je kako acoono svoju elektroniku ne proizvodi u Kini, poput drugih sličnih tvrtki, nego upravo u Njemačkoj, zbog čega, uz uspješne suradnje s velikim klijentima, u 2019. godini očekuju porast prihoda na znatnih milijun eura. Sa sjedištem u Düsseldorfu, aconno želi napraviti snažan međunarodni tim stručnjaka, pa upravo od Osijeka i Zagreba ima velika očekivanja. Ostali detalji aconnova dolaska u Osijek bit će poznati tek uskoro. M.Mandić
Možda ste propustili...

RADIONICA EK O TEMI ODRŽIVOG URBANOG RAZVOJA

Osijek je najuspješniji grad u povlačenju EU sredstava

BESPLATNO SAVJETOVANJE 25. RUJNA

Saznajte kako upisati studij u SAD-u

OSJEČKI FERIT UVODI DJECU U SVIJET ISTRAŽIVANJA I INŽENJERSTVA

LABUS potvrdio: Klinci vole STEM

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZAR IM NITKO NE MOŽE STATI NA KRAJ?

Maloljetni vandali devastirali novu školu u Briješću

2

NA NATJEČAJ ZA ORGANIZACIJU ADVENTA SAMO JEDNA PONUDA

Privatnike ne zanima organizacija Adventa u Osijeku

3

PROBLEMI S DEKORATIVNOM RASVJETOM

Pješački most jedan je od najpoznatijih simbola grada, a danima je u polumraku