Crna kronika
ČUVAO STRELJIVO

Nije dobrovoljno vratio oružje pa je prijavljen
Objavljeno 7. rujna, 2019.
KUTJEVO

Iako je još uvijek na snazi policijska akcija tijekom koje građani bez ikakvih sankcija mogu vratiti zabranjeno oružje, još uvijek ima onih koji to oružje čuvaju, pa ako ga policija pronađe, budu prijavljeni. Upravo se to dogodilo 36-godišnjaku koji živi na kutjevačkom području. Policija je dobila informaciju da bi 36-godišnjak mogao posjedovati oružje pa su od Županijskog suda Slavonski Brod ishodili nalog za pretragu obiteljske kuće na području Kutjeva i osobni automobil koji koristi 36-godišnjak. Policajci su pri pretrazi pronašli 166 komada streljiva, a koje je nepovlasno posjedovao. Zbog toga protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Prijavu pak neće dobiti osobe koje su same nazvale policiju o pronalasku oružja. U Končanici je tako policijski pirotehničar od građanina preuzeo tri ručne bombe zaostale iz Drugog svjetskog rata. Riječ je o tzv englezerici te dvije ručne bombe M 38. Navedene bombe prijavitelj je pronašao u stropu prilikom rušenja stare kuće.

Oružje je pronađeno, a riječ je o dvije ručne bombe, i u plićaku rijeke Konjske ispod mosta između Jakopovca i Zrinskog Topolovca. Jedna osoba s daruvarskog područja dobrovoljno predala 225 komada streljiva kalibra 7,62 milimetara. M.Bu.
Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

Najčitanije iz rubrike